آپارتمان هاالکساندر بلینتکمیل شدهتهرانمیراث معماری ایرانی

عمارت خوانساری| الکساندر بلین

عمارت خوانساری
معمار:
الکساندر بلین

موقعیت: ایران،خيابان انقلاب اسلامي، ما بين ميدان فردوسي و خيابان استاد نجات الهي، کوچه نيايي، پ ۵
وضعیت:
ساخته شده
کاربری:
مسکونی
تاریخ:
۱۳۱۷/۱۹۳۸
تاریخ ثبت در آثار ملی:
۱۳۸۷


"<yoastmark

درباره پروژه عمارت خوانساری

عمارت خوانساری مربوط به دوره پهلوي اول است و در تهران، خيابان انقلاب اسلامي، ما بين ميدان فردوسي و خيابان استاد نجات الهي، کوچه نيايي، پ ۵ واقع شده و اين اثر در تاريخ ۱۷ تير ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۳۰۱۱ به‌عنوان يکي از آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.این بنا که در مرکز شهر و در منطقه ۶ شهرداری تهران خیابان انقلاب، مابین میدان فرودسی و خیابان استاد نجات اللهی واقع شده در سال ۱۳۱۶ به نام آقای حسام‌الدین انصاری جابری به ثبت رسیده است.

مالکین عمارت

سال ۱۳۱۷ آقای انصاری سه دانگ مشاع از شش دانگ مورد ثبت را به آقای دکتر ولی الله نصر واگذار می‌‌کند و در سال ۱۳۳۰ قطعه شمالی آن توسط مالک وقت آقای منوچهر انصاری جابری به آقای سیدجعفر خوانساری واگذار می‌شود. سرانجام آقای خوانساری در سال ۱۳۴۷ این ملک را به بانو اشرف لیمونادی واگذار می‌کند و در حال حاضر ، عمارت در مالکیت ورثه آن مرحومه است.

ادامه مطلب
دروازه انرژی اتمی | دفتر معماری کامران حیرتی

عمارت خوانساری توسط آقای انصاری بین سالهای ۱۳۱۸ تا ۱۳۲۰ ساخته شده و معمار بنا آقای کاتوزیان است. از جمله این ویژگی‌ها موقعیت‌ قرارگیری این اثر درنزدیکی خیابان های فرودسی، انقلاب و میدان فردوسی است که از گذشته تاکنون دارای ارزش خاصی به دلیل ارتباط و نزدیکی با فضاهای شهری، اداری، تجاری بوده است. طبق اسناد مربوط به ملک و هم‌چنین گفته‌های خانم فاطمه خوانساری (نماینده وارث ملک) این عمارت از ابتدا کاربری مسکونی داشته‌ و مالکین بنا در ان زندگی کرده‌اند در حال حاضر نیز این خانه جهت سکونت استفاده می‌شود و تغییر کاربری نداشته است .

معماری

عمارت خوانساری بنا طبق برخی خصوصیات معماری برای کاربری مسکونی درسه طبقه با پلانی نسبتا مشابه ساخته شده که ورودی آن در ضلع شمال غربی بناست. هم‌چنین ساختمان به خاطر استفاده از تلفیق مصالح آجر و سیمان در نما فرم‌های مدور و منحنی در پلان ساخت مجسمه‌های بتنی، ارتفاع بلند وبه کار بردن مصالح نوین چه در دوره خود سال ۱۳۱۴ هجری شمسی و چه در حال حاضر منحصربه فرد است.»این مکان به مشاره ۲۳۰۱۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + 1 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا