آثار معماری ایرانپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتتکمیل شدهتهراندفاتررازانسید نوید امامیکاربریکلینیک دندانپزشکیمعماران

کلینیک دندانپزشکی دکتر فریور | دفتر معماری رازان

کلینیک دندانپزشکی دکتر فریور
معمار: دفتر معماری رازان (نوید امامی، حمید امامی، آمیتیس نوروزی)

موقعیت: تهران، سعادت آباد
وضعیت: ساخته شده
مساحت: ۱۴۰ مترمربع
تاریخ: ۱۳۹۱
همکاران طراحی: آرش رضایی زادگان، مهسا نوبتی، غزاله عابدزاده
عکس: حسین فراهانی


کلینیک دندانپزشکی دکتر فریور
کلینیک دندانپزشکی دکتر فریور

درباره پروژه کلینیک دندانپزشکی دکتر فریور

اگر به دنبال دفتر کار در شهر تهران گشته باشید، حتما می دانید که ساختمان های زیادی در شهر با عنوان موقعیت اداری وجود دارند. این ساختمان ها، سند مسکونی دارند اما کاربری اداری پیدا کرده اند. منطقه سعادت آباد نظیر خیابان میرداماد و جردن، سرشار از این ساختمان هاست. برای افزایش اطلاعات عمومی، خوب است بدانید که پزشکی از آن دسته حرفه هایی است که برای راه اندازی مطب و کلینیک، الزامی به سند اداری ندارند. یعنی اینکه یک پزشک می تواند در یک ساختمان مسکونی، مطب خود را برپا نماید. این قانون شهرداری است. بنابراین بسیاری از ساختمان های مسکونی با موقعیت اداری، برای مصارف مطب و کلینیک پزشکی مورد بهره برداری قرار می گیرند. مطب دفتر فریور نیز در یکی از همین ساختمان ها واقع شده است.

بازسازی فضا

بر اساس اظهارات تیم طراحی، کارفرما واحدی در ساختمانی مسکونی خریداری کرده بود و قصد بازسازی فضا و تبدیل آن به یک کلینیک دندانپزشکی را داشت. یکی از نکاتی که کارفرما بر روی آن اصرار داشت، استفاده از بیشترین یونیت دندانپزشکی با هزینه مشخص در این فضا بود. با این شرط که نتیجه گران تر از چیزی که هزینه شده، به نظر برسد! (البته این موضوع، خواسته بسیاری از کارفرماهایی است که ما و شما با آن ها کار کرده ایم)در نتبجه برای کاهش قیمت تمام شده، تصمیم بر این شد که از تخریب به حداقل ممکن برسد و از ساختار موجود، نهایت استفاده صورت گیرد. بنابراین دیوارها، به عنوان جداکننده فضا و تعریف عملکرد فضاها مورد استفاده قرار گرفتند و بر روی دیوارها، از تابلوهای لبخند، برای کاستن از استرس و رسیدن به یک فضای دوستانه بهره گرفته شد.

ادامه مطلب
منزل داوود خانیان

راهروها

همانطور که در تصاویر نیز مشخص است و در پلان هم می توانید ببینید، راهرویی در فضا وجود دارد که امکان دسترسی پزشکان به قسمت های درمانی، بدون ایجاد تعارض با بخش رسپشن و انتظار را فراهم می کند. سعی شده است علامت ها و تصاویری که بر روی دیوار تعبیه می شوند، به شکلی باشند که در قالب یک نشانه در ذهن مخاطب اثر گذار بوده و باقی بمانند.آنچه مطالعه نمودید اقتباسی از توضیحات طراحان در مورد طراحی کلینک دنداپزشکی بود. توضیحاتی در مورد تاسیسات نیز وجود دارد که با توجه به اینکه هر واحدی، نیازمندها و شرایط تاسیساتی خاص خود را داراست، از ان چشم پوشی نمودیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − 5 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا