آثار معماری ایرانپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتتکمیل شدهتهراندفاترکاربریمحمد پیرداوریمعمارانمهندسان مشاور آتی‌نقش همرازویلا

ویلای کردبچه | مهندسان مشاور آتی‌نقش همراز(محمد پیرداوری)

ویلای کردبچه
معمار: مهندسان مشاور آتی‌نقش همراز(محمد پیرداوری)

موقعیت: ایران،تهران،لواسان، ابتدای بلوار امام خمینی،کوچه بوستان سوم، اولین ویلا سمت راست
وضعیت:
ساخته شده
مساحت زمین: ۹۰۰m۲
مساحت ساخت: ۷۰۰m۲
کاربری: مسکونی
تاریخ طراحی: ۱۳۹۲
تاریخ ساخت: ۱۳۹۶
کارفرما: برادران کردبچه (کیوان کردبچه- امیرکردبچه- حمید کردبچه)
همکاران طراحی: فریدون پورتوکلی، هدا مدد، سمیرا نوحی
طراح سازه: میلادپیرداوری، حمید مومنی فراهانی
تاسیسات: ابراهیم امینی، شهرام مرندی
مجری: قاسم روشندل
عکاس: هدا مدد، میلاد پیرداوری


ویلای کردبچه
ویلای کردبچه

 

درباره پروژه

ویلای کردبچه که در باغشهر لواسان واقع شده، دارای چشم‌اندازی بکر بوده که با ایجاد سطوح وسیع بازشوها حداکثر بهره‌گیری از این مناظر و نورگیری کافی صورت گرفته است. همچنین ایجاد پر و خالی های متناسب در فرم این بنا، پاسخ مناسبی در ایجاد سایه‌روشن ها برای کنترل دما و نور کافی در این اقلیم سرد است.

طراحی بنا

در طراحی این بنا، طراح فضاسازی را به نماسازی ارجح دانسته و با اعمال حریم‌بندی مناسب، فضاهایی با عملکرد موردنظر در حریم های خصوصی و عمومی ایجاد کرده است. «درونگرایی» که از اصول مطرح در معماری ایرانیست، در چیدمان فضایی این بنا بوضوح قابل لمس است و با وجود ویدی که در فضای داخلی خانه ایجاد شده، این درونگرایی تقویت شده است.

ادامه مطلب
طراحی داخلی آوانداد | امین سلطان پور

همانطورکه در خانه‌های ایرانی با گشودگی وسیع و باز ارتباطی قوی با بیرون (درعین درونگرایی) ایجاد میشود، در این خانه نیز وید داخلی آسمان را به فضای گرم نشیمن خصوصی گره زده است. «انعطاف‌پذیری» فضاها از دیگر ویژگیهای بارز در طراحی این بناست که سیالیتی دلپذیر در ارتباط فضاها و ارتباط درون و برون ایجاد کرده است.

مهمترین وجه پروژه

مهمترین وجه در این پروژه موفقیت در رسیدن به ساختارهای مدرن زیبایی‌شناسی در فضاهای مسکونی است که عمدتاً طرز تلقی‌های غیرآکادمیک آن‌را دستخوش تغییر قرار می‌دهد. در این پروژه با ارائه کالبدی مدرن در عین سادگی و بدور از تکلف و اغراق در سبکهای نامعمول و یا رجعت‌های نامعقول به گذشته تلاش شده فضایی دلنشین با کلیه مشخصات یک سکونتگاه (خانه) خلق شود.

مهمترین جنبه های مورد توجه در طراحی

درهم تنیدگی‌های فضایی، پیچیدگی در عین سادگی، تنوع دید و منظر به چرخش‌های آگاهانه به مناظر اطراف، نورگیری قابل توجه، فکوس بر کلیه عناصر فضاساز و عناصر معماری از جمله پله، دیوارها، ترازهای کف، فضاهای آزاد، شومینه، طراحی فرم بازشوها، تناسبات بین فضای داخل و نمای پروژه، توجه به مکانیابی ورودی، فضاهای باز و نیمه‌باز، حرکت پیرامون بنا، بازی با شیب و ترازبندی‌های طبقات، توجه به محوطه و دیوارهای پیرامونی زمین و نماسازی آن، توجه به حریم خصوصی ملک در عین برونگرایی ساختار فرمی و در نهایت تعظیم به تعریف معماری از منظر تیپولوژی ‌های مدرن از مهمترین جنبه‌های مورد‌توجه طراح در این پروژه می‌باشد.

ادامه مطلب
دانشگاه سهند تبریز|شرکت توسعه طرح و ساخت پناه

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 3 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا