آثار معماری ایراناحسان حسینیاصفهانالهام گرامی زادهپروژه بر اساس جوایزپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتتکمیل شدهجایزه معمارجایزه معمار سال 1392دفاتردفتر فرآیند منطقی در طراحی معماریکاربریمراکز مسکونیمعماران

مجتمع مسکونی ناژون | الهام گرامی زاده، احسان حسینی

مجتمع مسکونی ناژون اصفهان
معمار:دفتر فرآیند منطقی در طراحی معماری
(الهام گرامی زاده، احسان حسینی)

موقعیت :ایران، اصفهان، ناژون،کوچه شیرانی
وضعیت : تکمیل شده
مساحت سایت: ۴۵۰ مترمربع
مساحت ساختمان: ۱۳۰۰ مترمربع
کاربری : مسکونی
تاریخ: ۲۰۱۱-۲۰۱۳
معماران مسئول: الهام گرامی زاده، احسان حسینی
همکار طراحی:محمد حسین منشعی 
مشاور سازه: مهندس محمد نجفی
مشاور مکانیک: مهندس حمیدی
مشاور برق: مهندس خوش نظر
جوایز: رتبه ی دوم جایزه معمار سال ۱۳۹۲ در بخش ساختمان های مسکونی


 

مجتمع مسکونی ناژون اصفهان
مجتمع مسکونی ناژون اصفهان

درباره پروژه مجتمع مسکونی ناژون اصفهان

موقعیت پروژه

محل این سایت در مرز شهر و باغ واقع شده و خود پروژه در یک کوچه بن بست قرار دارد. همزمان با این پروژه، ساختمان همجوار مجتمع ناژوان در حال ساختمان سازی بود. طبق مقررات شهرداری اصفهان، هیچ طبقه ای مجاز نیست که در ارتفاع کمتر از ۱۷۰ سانتی متری پنجره داشته باشد و علت این امر نیز کاهش میزان دید به داخل خانه همسایه ها و حفظ حریم خصوصی آنها است.

روند پروژه

این ساختمان قبلا به این صورت طراحی شده بود که یک واحد آن رو به سمت جنوب و واحد دیگر رو به سمت شمال باشد. تیم معمار با تخریب پله ها و حفظ ساختار بتنی تصمیم گرفت که یک واحد را رو به غرب و واحد دیگر را رو به مشرق بسازد. با توجه به اهمیت نور طبیعی و تاثیر آن در معماری داخلی با این کار، هر دو واحد نه تنها به طور همزمان از نور شرقی و جنوبی بلکه از تهویه طبیعی باغ‌های سبز مجاور نیز بهره خواهند برند.دو ساختمان این مجتمع به صورت L (حرف “ال” لاتین) در مجاورت هم قرار گرفته اند؛ معماران کوشیدند و ساکنان دو واحد مجاور هم در هر طبقه را قانع کرده تا برای حفظ حریم شخصی شان در حدفاصل آنها یک دیواره حائل و مشترک ساخته شود.

ایده پروژه

ساختمان با نمای یکدست و دیواره‌ی حائل و مشترک مجهز شود که در عین بهره گیری از منظره و روشنایی باغ‌های شمالی، قوانین شهرداری و حریم خصوصی همسایگان محفوظ بماند. علاوه بر آن، دیواری با سازگاری کامل با محیط مجتمع طراحی شود که بتواند نقش مرز بین شهر و باغ را ایفا کند. از نقطه نظر معماران، دیوار تنها یک ارتفاع نیست. دیوار یک حجم بزرگ است که می تواند رابط مناسبی بین فضای داخل و خارج ساختمان باشد که بطور متقابل همدیگر را تحت تاثیر قرار می دهند. این دیوارها نه تنها فضاهای پشت را تعریف می کند بلکه بخشی از نمای طبیعی ناژوان است.همچنین بخش‌های مجزایی در بالکن طراحی شد که به هنگام تماشا کردن از داخل خانه، هر یک تجربه متفاوتی از فضای بیرون به دست می دهد و این در حالی است که حریم خصوصی همسایگان همچنان محفوظ می ماند. در نهایت، ادغام این بخش ها در طبقات و اتاق‌های مختلف این مجتمع، نمایی پویا می سازد که با محیط اطراف کاملا سازگار است.

نمای ساختمان

نمای ساختمان آجری است. بنابراین، شکاف و چین خوردگی‌های سطح نما باعث ایجاد قسمت‌هایی در دیوار شده که دید رو به همسایه‌ی بالایی را محدود کرده و جهت فضاهای پشتی را به سمت درختان شمال غربی تغییر داده که در اطراف رودخانه نزدیک به محل پروژه قد برافراشته اند. با یک تخته چوبی به همراه چند گلدان و ورقه‌های پلاستیکی نیمه شفاف برای هر واحد در هر طبقه یک باغچه درست شده است. نام این پروژه یعنی باغ ناژوان هم از این باغچه‌های کوچک برگرفته شده است.جزئیات دیوار در فاز ۲ این گونه‌ای مشخص شده است که کل پنجره‌ها با بلوک‌های آجری هماهنگ و یکدست بوده و آجرها کاملا دست نخورده باقی بمانند. در این فاز همچنین،اسکلت بتنی برای سازه در نظر گرفته شده و در خصوص تاسیسات هر واحد علاوه بر سیستم گرمایشی پکیج، از سیستم خنک کننده‌ی کولر پشت بام و پنکه هوایی/سقفی استفاده می‌کند.

 

 

برچسب ها

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن