آثار معماری ایراناحسان محمدیاصفهانپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتتکمیل شدهدفاترعلی بصیریکاربریگروه معماری حجم سبزمحسن جعفریمراکز مسکونیمعمارانویلا

ویلای جلال آباد | گروه معماری حجم سبز

ویلای جلال آباد
معمار:گروه معماری حجم سبز(
احسان محمدی، علی بصیری، محسن جعفری)

موقعیت : ایران،اصفهان،درچه
وضعیت : تکمیل شده
مساحت زمين: ۲۴۰۰ مترمربع
مساحت ساخته شده: ۱۴۳ مترمربع
کاربری : مسکونی
تاریخ: ۱۳۹۶-۱۳۹۷
معماران مسئول: احسان محمدی، علی بصیری، محسن جعفری
همکاران طراحی: سعیده هاشم زاده، مسعود قاسمی
کارفرما:مهندس مانی
سازه: بهروز محسنی
تاسیسات مکانیکی: یاور صداقت کیش
تاسیسات برقی: رسول ایزدی
عکس: فرشید نصرآبادی


ویلای جلال آباد
ویلای جلال آباد

درباره پروژه ویلای جلال آباد

موقعیت پروژه

پروژه ویلای درچه در باغی در جلال آباد درچه اصفهان واقع شده است. زیربنای پروژه ۱۴۳ مترمربع در یک طبقه است. ساختمان برای استفاده خانواده مهندس مانی طراحی شده که البته اغلب به صورت دسته جمعی و مقطعی از ویلا استفاده خواهند کرد.

ایده اصلی طرح

ایده‌های اصلی طراحی ایجاد فضای یکپارچه قابل توسعه به فضای نیمه‌باز برای مهمانی‌های خانوادگی بوده است. ایده اصلی ساخت پروژه با توجه به بستر طراحی استفاده از فناوری و مصالح ساده، بومی و در دسترس برای ساخت و استفاده حداکثری از سامانه‌های غیرفعال (passive) انرژی و حفظ آن بوده­ است. گشایش فضایی و ایجاد فضای نیمه‌باز، ایجاد حداکثر دید به باغ و حذف گشودگی‌های غیر ضروری برای بهینه‌سازی انرژی و همچنین سایه‌اندازی بر روی سطوح شفاف جزء سیاست‌های طراحی پروژه محسوب می‌گردد.

ادامه مطلب
ساختمان مسکونی ـ تجاری ٨٠-٨٢ |استودیو طرح مانا (محمدی، شکرالهی و همکاران)

چالش های طراحی

اولین نکته برای طراحی پایدار دخل و تصرف حداقلی در زمین های طبیعی است. پروژه دارای فونداسیونی برای یک ویلای دو طبقه بود که ساخت این ساختمان به دلیل تعداد طبقات و مشکلات دیگر از سال ۸۹ منتفی شده بود. با توجه به درختان و باغ موجود سعی شد برای جلوگیری از تخریب فضای سبز سایت ساختمان بر روی فونداسیون قبلی بنا شود. ویلا با درخواست کارفرما به صورت فضای یک پارچه قابل توسعه برای استفاده تعداد بیشتر به صورت همزمان طراحی شد.

روند طراحی

جهت تامین بیشترین دید و در عین حال کمترین تابش در روزهای گرم سایه بانی در قسمت طولی ساختمان ایجاد شد که این فضای نیمه باز به صورت ایوان دلپذیری رو به باغ طراحی شد.ساختمان دارای بادگیری است که دو کاربرد همزمان دارد. این سازه هم ارتفاع قرارگیری منبع آب را تامین می‌کند و هم با جزئیاتی که برای آن در نظر گرفته شده تهویه طبیعی ساختمان را در فصول گرم بهبود می‌بخشد. بادگیر به گونه‌ای قرار گرفته است که در ورودی باد به سمت جهت باد مناسب قرار گیرد هوا پس از ورود از روی حوضچه‌ای که روی سقف فضاهای خیس قرار گرفته است عبور می‌کند و از راه دریچه‌ای که در نظر گرفته شده تهویه‌ای طبیعی برای ساختمان فراهم می‌کند.

ادامه مطلب
شيوا آقابابايي

متریال پروژه

در انتخاب مصالح در عین استفاده از سنتی نظیر آجر به عنوان مصالح بومی، مسائل تکنیکی ساخت مانند عایق حرارتی پوسته‌های ساختمان رعایت شده است. دیوارها به صورت دو پوسته آجری در داخل و خارج و یک لایه عایق وسط طراحی شده که هر دو پوسته داخلی و خارجی به عنوان سطح نهایی عمل می‌کنند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × یک =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا