آثار معماری ایرانپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتتکمیل شدهدفاتردفتر معماری سهراب رفعتسهراب رفعتقزوینکاربریمحمد شوقیمراکز مسکونیمعماراننگین عسگریوحید جودیویلا

ویلای هفت سنگان | دفتر معماری سهراب رفعت

ویلای هفت سنگان
معمار:دفتر معماری سهراب رفعت

موقعیت : ایران،قزوین
وضعیت : تکمیل شده
مساحت زمین:
۲۰۰۰ مترمربع
مساحت ساخته شده: ۷۲۰ مترمربع
کاربری : مسکونی
تاریخ: ۱۳۹۵- ۱۳۹۶
معمار مسئول: سهراب رفعت
همکاران طراحی داخلی: نگین عسگری، وحید جودی، محمد شوقی
تاسیسات مکانیکی: وحید گل محمدی
تاسیسات الکتریکی: وحید گل محمدی
تيم اجرايي: حسین گودرزی، حسن گودرزی
کارفرما: سید غفار احمدی
عکاس: وحيد جودی


ویلای هفت سنگان
ویلای هفت سنگان

درباره پروژه ویلای هفت سنگان

 

چالش های طراحی

باتوجه به فضاهای درخواستی کارفرما (برای طراحی یک ویلای تفریحی) و همینطور شکل هندسی و مساحت زمین سعی بر آن شد که با حجمی کشیده شده در عرض زمین بیشترین نور طبیعی جنوب را در فضاهای داخلی (بخصوص در زیرزمین) داشته باشیم. با این ایده ساده توانستیم بیشترین لنداسکیپ را مقابل ویلا فراهم کنیم که در آن عملکردهایی نظیر استخر، تراس، آلاچیق و پارکینگ ارتباط منطقی و روانی را با ویلا داشته باشند.

جانمایی پلان

در شکل گیری حجم اولیه علاوه بر نحوه دریافت نور و سادگی در حجم، محدودیت های سطح اشغال و ارتفاع مجاز (حداکثر دو طبقه روی همکف) نیز دخیل بودند، که نهایتاً طرح در ۲ طبقه روی زمین و یک طبقه زیر زمین شکل گرفت، فضاهای تاسیساتی، خدماتی، بازی، تفریحی و ورزشی در طبقه زیرزمین، فضاهای عمومی و اتاق مهمان در طبقه همکف و نیز فضاهای خصوصی خواب ها در طبقه اول قرار گرفتند. ارتباط این سه طبقه به وسیله پله ای دوار از جنس فلز و از طریق یک ووید صورت پذیرفت که خود باعث ایجاد کوران طبیعی هوا شده است.

ادامه مطلب
خانه های جزیره آکوا | خواهران حریری

متریال پروژه و ارتباط بصری

بیشترین شفافیت حجم در نمای شمالی و جنوبی تعریف شده است برای ارتباط بصری بهتر با فضای سبز سایت و استفاده از کوران و نور طبیعی، اما در قسمت شرقی و غربی بنا بدلیل وجود همسایگی و ایجاد محرمیت این شفافیت به کمترین میزان میرسد. برای جلوگیری از بوجود آمدن اغتشاشات بصری در نما و عدم غلبه حجم بر سایت، سعی شده با استفاده از متریال ساده ای مانند سیمان با رنگ سفید در کنار متریال مکملی همچون چوب به این مهم پرداخت؛ همچنین در درون بنا نیز رنگ غالب سفید انتخاب گردید تا حس سبکی و سادگی بیشتری را در خوانایی آن نزد کاربرالقا کند. در نهایت با نظارت ، اجرای صحیح و نیز ارائه دیتیل های مختلف اجرایی برای تک تک قسمت ها، سعی گردید که به ماندگاری و طولانی شدن عمر مفید بنا و کمتر کردن هزینه مراقبت آن کمک شود.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − 10 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا