یک دفتر،یک پنجره | مهندسان مشاور فرم(فضا راه منظر)

یک دفتر،یک پنجره

یک دفتر،یک پنجره
معمار: مهندسان مشاور فرم (فضا راه منظر)-(علیرضا اقدامی، سپیده شکرچی زاده)

موقعیت: ایران، اصفهان، خیابان میر، ساختمان میر، طبقه دوم، واحد ۸
وضعیت:
ساخته شده
مساحت : ۵۰ مترمربع
تاریخ ساخت: ۱۳۹۴
کاربری: اداری
همکار طراحی:
فرناز ناصری بروجنی
مدیر اجرایی: 
علیرضا اقدامی
گرافیست: 
نسیم عبدلی، سمیه سعیدی
عکاس: 
علیرضا اقدامی
جوایز: 
رتبه اول هشتمین دوره مسابقه معماری داخلی در بخش ساختمان های اداری، مجله معماری و ساختمان، ۱۳۹۴


یک دفتر،یک پنجره 
یک دفتر،یک پنجره

درباره پروژه  یک دفتر،یک پنجره 

تجربه حضور در ساختمان های اداری با کیفیت فضایی رایج و فارغ از توجه به نور و دید مطلوب، خاطره اولین مواجهه ما با فضای کوچک مکعبی پروژه با پنجره ای تمام قد و تک درخت سبز را ماندگار نمود. خاطره ای که دستمایه ایده اصلی طراحی دفتر گردید. متراژ ۵۰ متری فضا و همچنین اعتقاد کارفرما مبنی بر ایجاد حس همدلی و همکاری در  بین کارکنان سبب شد تا ایده کلان ساماندهی فضا، به صورت دفتر باز  “open office” تعریف شود. بنابراین برخلاف روال معمول سلسله مراتب و طراحی دفاتر اداری، تقسیم بندی فضایی بصورت آزاد و بدون موانع بصری تعریف شد تا قاب پنجره اصلی و تک درخت آن ، سهم تمامی اعضای دفتر شود.

خواسته کارفرما

نیاز به تقسیم عملکردی فضا مطابق خواست کارفرما، با اضافه شدن مکعبی رنگی، هماهنگ با فضای مکعبی دفتر پاسخ داده شد تا با تفکیکی آزاد و ساده فضاهای تعریف شده ای را برای عملکردهای مختلف ایجاد نماید. پر و خالی مکعب رنگی به گونه ای طراحی شد که بخش پر مقابل فضای خدماتی موجود قرار گرفت و قسمت خالی همزمان با تعویض شیشه های مات موجود به شفاف، تصویر واضحتری از درخت سبز پشت پنجره  ارائه داد. ضلع مجاور قاب پنجره که به دلیل قرار گیری عناصر سازه ای و تاسیساتی دارای آشفتگی بصری بود ضمن قرار گیری قفسه های مورد نیاز کارکنان و یکپارچه شدن آن، با آینه پوشانده شد تا علاوه بر  افزایش عمق دید و بزرگ تر نشان دادن فضا  به تعبیر سهراب روی زیبای درخت پشت پنجره را نیز دو برابر کند.

در کنار پنجره اصلی،پنجره ی کوچک عمودی در کنج فضا وجود داشت  که با برخاستن و حرکت لایه کف به سمت آن علاوه بر طراحی میز کارکنان و کشیده تر شدن فضای کوچک دفتر تعریف جدیدی از قاب پنجره عمودی و درخت کاج همسایه روبرو ارائه داد. مبلمان پروژه هم راستا با ایده اصلی و هماهنگ با کلیت فضا در قالب مکعبی خالص طراحی شد.نور پردازی پروژه نیز متناسب با هندسه هر بخش به صورت خطی در امتداد پنجره باریک عمودی و به صورت نقطه ای در مکعب زرد شکل گرفت.

درباره نویسنده

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *