آپارتمان هاآتلیه معماری مکعب سفیدآثار معماری ایرانپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتتکمیل شدهدفاتررضا اسدزادهشبنم خلیل پورکاربریماکومعماران

آپارتمان همسایه پارک | آتلیه مکعب سفید

آپارتمان همسایه پارک
معمار: آتلیه مکعب سفید (شبنم خلیل پور، رضا اسد زاده)

موقعیت: ایران، آذربایجان غربی، ماکو
وضیعت: ساخته شده
مساحت: ۹۰۰ متر مربع
کاربری: مسکونی
تاریخ: ۱۳۹۷
عکاس: فرشید نصر آبادی


آپارتمان همسایه پارک
آپارتمان همسایه پارک

درباره پروژه آپارتمان همسایه پارک

معماری و طراحی داخلی آپارتمان همسایه پارک در شهر مرزی ماکو به انجام رسیده است. ساختمان به عنوان جایگزینی برای خانه قبلی کارفرما در کنار پارک قرار گرفته است. اولین چالش طراحی تعامل میان پارک و ساختمان بود. چنین تعاملی منجر به قرار گیری بالکن های متنوعی شد که رو به پارک باز می شدند. این پارک به نوبه خود از سایه ساختمان د هنگام غروب سود می جست، بنابراین کودکان می توانند در پارک که مشتمل بر فضای سبزی متراکم است، به راحتی بازی  کنند. 

تنوع و جزئیات غیر ضروری کاهش می یابد تا به جنبه هایی مانند نور طبیعی، نماها، نسبت و ترکیب حجم نیز توجه شود. هدف اصلی در پروژه این بود که طراحان این پیچیدگی ها را اصلاح کنند، اما دسترسی به خلوص کار چندان ساده و آسان نبود. سازماندهی فضای داخلی با توجه به نمای پارک و جلوگیری از دید سازماندهی شد. نکته تأثیرگذار دیگر نیز پتانسیل عملکرد تراس به عنوان فضای انعطاف پذیر در رابطه با فضاهای داخلی و خارجی بود. در نتیجه این ساختمان به عنوان یک مجموعه ای منسجم بود که دارای فضاهای باز، نیمه بسته و بسته تصور می شد.

ادامه مطلب
خانه بهی | استودیو معماری سفید

تقسیمات پروژه

۵ طبقه در فضای به مساحت ۹۰۰ متر مربع جای گرفته است که شامل طبقه اول که به فضای عمومی و پارکینگ اختصاص داده شده، طبقه اول و دوم به عنوان فضایی که تعامل میان فضا و ساکنین را غنی تر می سازد. طبقه  سوم و چهارم که به صورت دوبلکس در قلب فضای زندگی به ادغام فضاهای خصوصی و عمومی است در نظر گرفته شده است . این امکان را برای فضاهای مختلف خانه فراهم می آورد تا از نور خورشید و چشم انداز پارک در بیرون فضای داخلی به طور کامل بهره مند گردند. طبقه چهارم نیز نقطه اتصال است که ساختمان را به فضای باز، و فضای باز را به آسمان متصل می کند.

هر یک از مناطق در داخل فضا به خوبی با طبیعت ادغام می شود. به علاوه پنجره های آن در سمت شرق و جنوبی اش امکان ورود نور و تهویه مناسب به داخل خانه را فراهم می آورد. راه پله ها نیز از جنس چوب بلوط می باشد که قسمت های خصوصی و عمومی فضا را از یکدیگر جدا ساخته و ارتباط بین طبقات را با بافت گرم خود تقویت می کند. این اقامتگاه محیطی دنج را برای زندگی فراهم می آورد، که افراد می توانند از فعالیت های مختلفی برخوردار شوند.

ادامه مطلب
بنای مسکونی گیتی | دفتر معماری شصت­‌وسه‏

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + یازده =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا