آثار معماری ایراناستودیو رنا دیزاینبازرگانی و دفاترپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتتکمیل شدهتهراندفاتررضا نجفیانساختمان های اداریکاربریمعماران

طراحی دفتر مجله ی دیار | رِنا دیزاین

طراحی دفتر مجله ی دیار
معمار : رِنا دیزاین (رضا نجفیان)

موقعیت : ایران – تهران
وضعیت : ساخته شده
مساحت :  ۵۲ مترمربع
کاربری : اداری
تاریخ ساخت : ۱۳۹۳
کارفرما : احسان دلاویز
همکاران طراحی: مینا نظم جو، محمد حسین حمزه لویی، آناهیتا وزیرنظامی، مریم نجفیان
سرپرست کارگاه: سعید توده فلاح
همکاران اجرا: مینا نظم جو، امیرپاشا اردم، مجید خاک خسته
عکس: پرهام تقی اُف


طراحی دفتر مجله ی دیار | رِنا دیزاین
طراحی دفتر مجله ی دیار | رِنا دیزاین

درباره پروژه طراحی دفتر مجله ی دیار

طراحی دفتر مجله‌ی دیار، در فضایی کوچک (۵۲ متر مربع) و با تأکید بر نمایش ساده ولی متفاوتِ کتاب ها و مجلاتی که در دفتر به‌نمایش گذاشته می شوند، انجام شده است.

ایده پروژه

ایده‌ی اصلی مبنی بر اینکه کتابخانه، عنصر اصلی معماری پروژه بوده و به‌شکل عناصر ساختاری معماری داخلی همچون دیوار، سقف و جداکننده‌ها در کل فضا طراحی شده  است. کتابخانه‌ای که در مواجهه‌ی اولیه ی مخاطب دیوارهای مواج با رنگهای ملایم و متنوع در قسمتهای مختلف را نمایش میدهد و با حرکت و جابجایی وی؛ چهره و عملکردی نو را از خود بروز میدهد. مخاطب در این هنگام است که در مییابد رنگهای ملایم دیواره، انعکاسی لطیف از رنگ جلد کتب و مجلات مختلف بر جداره جانبی قفسه‌ها بوده است. تأثیری که با هر جابجایی کتاب و مجله در قفسه‌ها ترکیب رنگی جدیدی را برای دیوار، به‌عنوان پاسخی به رفتار مخاطب میآفریند.

ادامه مطلب
دهکدۀ کودکان

هندسه طرح

هندسه‌ی طرح در حکمت مواج خود و همه‌ی المان ها در جزئیات جاری خویش، وظیفه دارند با صراحتی غیرتکراری، اهمیت کتاب و سایر نشریات را در تار و پود بافتی فرهنگی به ناظر ارائه کنند، بی‌آنکه موازین ارگونومی را برای کارکنان مخدوش سازند. قفسه‌ها، نه‌تنها محل استقرار کتب و نشریات‌اند، بلکه به‌گونه‌ای آنها را به ناظر تعارف میکنند.

نگاه ناظر که از همان ابتدا بر موج خطوط و لبه‌ها سوار میشود، حتا بدون ارتباط با متن کتاب ها و نشریات با متنی کلّی‌تر، ارتباط برقرار میکند که در فضایی دوستانه و آرامش‌بخش جاری‌ست. در این متنِ کلان که در محدودهای لطیف خلاصه شده است، او آموختن را می‌آموزد و احساسش با نور و رنگ ملایمی که احاطه‌اش کرده‌اند، در میآمیزد، شاید برای لحظاتی در برکه‌ی همه‌ی چیزهایی که فراموش کرده، غوطه‌ور میشود و با این یادآوری به سطحی از هوشیاری و آگاهی دست مییابد، که هدف طراح همین آگاهی بوده است.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × سه =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا