آپارتمان هاآثار معماری ایرانبازسازی شدهپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتتهراندفاتردفتر معماری درک فضاکاربریمراکز مسکونیمعمارانمهیار جمشیدی

خانه سفید نانسی

دفتر معماری درک فضا

نکات برگزیده مطلب
  • مشخصات پروژه خانه سفید نانسی
  • مشکلات اصلی پروژه
  • روند طراحی

خانه سفید نانسی
معمار:
دفتر معماری درک فضا (مهیار جمشیدی)

موقعیت: ایران، تهران، سعادت آباد
وضعیت:
ساخته شده

مساحت: ۶۵ مترمربع
تاریخ ساخت: ۱۳۹۸
کاربری: مسکونی
همکاران طراحی: مازیار جمشیدی، تینا الفیده فرد، بهناز محسنی

کارفرما: نانسی مرتضوی
عکاس: آیدین شاهی


خانه سفید نانسی
خانه سفید نانسی

مشخصات پروژه خانه سفید نانسی

در این پروژه خواسته های کارفرما از ابتدا جا به جایی لکه های اصلی ساختمان و تغییر حس و ماهیت فضا های واحد بود.به طور مثال تغییر در مکان حمام که فضای زیادی از آشپزخانه موجود(نشیمن) گرفته بود و … تمامی خواسته های کارفرما کاملا آگاهانه و با درک درست فضا بود که ما تنها از دید خود به آنها نگاه کرده و سعی در برآورده شدن همه خواسته ها کردیم .

مشکلات اصلی پروژه

یکی از مشکلات اصلی واحد وجود راهرویی کوتاه و طویل در ابتدای ورودی آپارتمان بود . اضلاع موازی این راهرو در سرویس مهمان و پنجره نورگیر ساختمان بودند . در امتداد آن فضایی با عرض کم وجود داشت که در وضع موجود برای پر کردن آن میز نهارخوری را در کنج آن گذاشته بودند که در حقیقت خیلی قابل استفاده نبود و در عین حال بر طول این راهروی دوست نداشتنی افزوده بود . این موضوع و تناسبات کلی پلان واحد باعث شد که به دنبال ایده آشپزخانه خطی برویم.

ادامه مطلب
خانه قالی بافان ایتام |گروه معماری زاو zav

این آشپزخانه تعداد بیشتری کابینت به ما می داد ، همزمان عرض کم آپارتمان را کمتر نمی کرد ، بسیار کارا و مشرف به نورگیر ساختمان بود . نورپردازی خطی نیز مکملی بر این آرایش بود .به این صورت خانه دارای ۲ سالن و یک آشپزخانه کامل شد و به اصطلاح کارفرما در نهایت خانه،خانه‌شد . حمام چرخید و راهروی بی مصرف پیش روی آن حذف شد . این‌حمام به طور اختصاصی برای اتاق خواب شد تا بر امکانات آپارتمان بی افزاید و کاربری آنرا نیز اصلاح کند . آرایش خطی حمام حداکثر امکان استفاده مفید را از فضای اتاق خواب به ما می داد .در انتهای اتاق خواب ، یک بالکنی – در حقیقت انباری – بود که نظرمان را به خود جلب کرد و در نهایت به اتاق لباس و پنجره ای جدید تبدیل شد .

روند طراحی

راهرو موجود روبه روی در حمام وظیفه انتقال جریان هوای ایجاد شده را نیز تا حدودی بر عهده داشت که  پس از حذف آن سیستمی جداگانه برای تهویه هوای آن ایجاد شد. آپارتمان ۶۵ متری که ۱۵ متر فضای بلا استفاده داشت حالا تماما مفید است  و فضاها همگی با ارتباطی درست کنار هم جانمایی شدند .تلاش در تخریب حداقلی و کارایی حداکثری بود . ما تنها به خانه شدن این پروژه توجه داشتیم نه ظاهر سازی و تجملات . هر فضایی می تواند بهترین خود باشد، تنها اگر به درستی درک شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + ده =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا