تأليفاتفصلنامه هنر و تمدن شرقمجلاتمقالات

فصلنامه هنر و تمدن شرق شماره ۲۱

فصلنامه هنر و تمدن شرق شماره ۲۱ پاییز ۱۳۹۷

فهرست مقالات در فصلنامه هنر و تمدن شرق شماره ۲۱

۱-  زیبایی‌شناسی بازار در مدینه‌های کشور مراکش | ساره جورمند
 
۲- تمایز گفتگو در نمایشنامه آقای هالو نوشته علی نصیریان و فیلمنامه آقای هالو نوشته داریوش مهرجویی | حامد سلیمان زاده؛ محمدرضا فرجی
 
۳- بازنمایی هویت معاصر ایرانی- اسلامی درهنر معاصر ایران | کاظم خراسانی؛ اصغر کفشچیان مقدم
 
۴ – بررسی و معرفی نقش نویافته ساسانی در شهر باستانی بیشابور | فریدون آورزمانی
 
۵ – مؤلفه‌های معماری ایرانی-اسلامی و نقش هویت بخش تزئینات | حمید ممانی؛ فهیمه یاری؛ سعید حقیر
 
۶- واکاوی بعد تاریخی مکان در ضرب آهنگ اجتماعی فضای جمعی | لیلا سلطانی
 
 

 

چکیده مقاله ۱ فصلنامه هنر و تمدن شرق شماره ۲۱

بازار به عنوان یکی از عناصر معماری، نقش ستون فقرات شهر را در شهرسازی اسلامی دارد؛ مطالعه این عنصر در شهرهای مختلف و وجوه اشتراک و افتراق آنها می‌تواند پاسخ به چگونگی شکل‌گیری بازار در هر سرزمین باشد. آنچه در این تحقیق مورد توجه بوده، مطالعه بازارهای کشور مراکش در مدینه (بافت‌های تاریخی)‌های شش شهر رباط، تانژه، تطوان، فاس، مکناس و مراکش است. در این تحقیق سعی بر آن است تا به شناخت عناصر تأثیرگذار در زیبایی‌شناسی بازارهای این کشور پرداخته و با مطالعه مصادیق زیبا در این بازارها، به درک زیبایی‌شناسی آنها پرداخته شود.
 
 
 
 
در سال‌های اخیر هنر معاصر ایران بیش از پیش مورد توجه جهانیان قرار گرفته است. بی‌شک موفقیت هنرمندان ایرانی در حراج‌های اخیر و برگزاری نمایشگاه‌های متعدد در اروپا و آمریکا در فرایند جهانی‌شدن هنرمعاصر ایران مؤثر بوده است. در این میان از آنجایی که ملیت و مذهب دو عامل مهم در ایجاد هویت متمایز برای فرد هستند و هویت او را در برابر هویت دیگری بر می‌سازند، هنرمند ایرانی برای تداوم حضور و موفقیت در عرصه جهانی، بر هویت ملی و مذهبی خویش تأکید می‌کند تا نزد مخاطب غربی شناسایی شود.
 
 
دریافت کامل مقاله

ادامه مطلب
فصلنامه علمی هنری اثر شماره 73

چکیده مقاله ۴ فصلنامه هنر و تمدن شرق شماره ۲۱

بررسی و معرفی نقش نویافته ساسانی در شهر باستانی بیشابور | فریدون آورزمانی

در این نامه بخشی از یک نقش برجسته ساسانی که از لحاظ تاریخی حائز اهمیت فوق العاده‌ای است مورد بررسی و معرفی قرار گرفته، اهمیت این نقش به سبب دوران کوتاه فرمانروایی این شخصیت تاریخی بر ایران زمین در زمان ساسانیان است. این سنگ‌نگاره متعلّق به هرمز اول (۲۷۳-۲۷۲م.) فرمانروای ساسانی است که اطلاعات و آگاهی تاریخی محققان از زمان کوتاه فرمانروایی او بسیار اندک است. با بررسی اسناد دست اولی مانند سنگ‎نگاره یا سکه‌ها و قراردادن این یافته‌ها در کنار یکدیگر می‌توان به بسیاری از رازها و ناگفته‌های آن دوران که در غبار زمان به دست فراموشی سپرده شده‌اند دست یافته و وقایع و رویدادهای آن دوران کوتاه را به صورت روشن‌تری در معرض دید محققان و دانش پژوهان قرار داد.
 

دریافت کامل مقاله

 
 
 

چکیده مقاله ۶

معماری ایران در دوران اسلامی به مثابه کارآمدترین ابزار خلق فضا توانسته آثار درخشان و ماندگاری را در معماری و شهرسازی به وجود آورد. خلق آثار شاخص معماری اسلامی ایران در دوره سلجوقی و ایلخانی آغاز و در دوران صفویه به غایت رسید. معماری و شهرسازی سنتی ایران در دوران معاصر و با گسترش ارتباط با جهان غرب، از تفکرات و سبک‌های مدرن تأثیر پذیرفت. 
 
 


ادامه مطلب
فصلنامه برنامه ریزی توسعه شهری و منطقه ای 1

منبع: فصلنامه هنر و تمدن شرق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + 12 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا