آثار معماری ایرانپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتدفاترقشمکاربریکانسپتمراکز تجاریمعماران

آلترناتیو دوم مجتمع تجاری گلدن سیتی | مشاور پی کده

آلترناتیو دوم مجتمع تجاری گلدن سیتی
معمار: شرکت مهندسين مشاور پي‌كده

موقعیت:ایران، قشم 
وضیعت:
کانسپت
کاربری: تجاری اداری
مساحت زمین: ۱۰ هکتار
زیربنا:
۳۵۰ هزار مترمربع
سال طراحی:
۱۳۹۲
طرح و ساخت: شرکت مهندسين مشاور پي‌كده
کارفرما: نیلی آبی قشم


 

آلترناتیو دوم مجتمع تجاری گلدن سیتی
آلترناتیو دوم مجتمع تجاری گلدن سیتی

درباره پروژه آلترناتیو دوم مجتمع تجاری گلدن سیتی

اساس طراحی این طرح ‌واره (Alternative)، استفاده از سیستم ‌ها، شبکه ‌ها و نیروهای مختلف سایت بوده است. چنانکه در ابتدا شبکه ای هندسی براساس جهات اصلی جغرافیایی فرض گردیده و نیروی محورهای شریانی منتهی به سایت به آن اعمال شده است. در اثر همین برهم کنش و فعل و انفعالات نیروها و شبکه هندسی، زمین مجموعه به چهار قسمت مجزا تقسیم گردیده که بلوک های ساختمانی و فازهای راه اندازی مجموعه را تشکیل می دهند. حد واسط بین این توده‌های ساختمانی را فضاهای باز عمومی تشکیل می دهد که شمال را به جنوب مجموعه و شرق آن را به غرب متصل می نماید.

در محل گره، تقاطع این مسیرهای عبوری باز، پلازای مجموعه که محل گردهمایی و فعالیت های عمومی است تشکیل می شود که به وسیله فضایی تهی (void) به زیرزمین که از آب نمایی بزرگ که محل فواره های موزیکال و کافه‌ها و ستوران‌های مختلف است و همچنین جوی آبی که در سرتاسر مسیرهای باز حرکت دارد جذاب و منحصر به فرد گردیده است . از اختلاف تراز ۸ متری میان قسمت شرقی و غربی استفاده شده تا با طراحی پله های دسترسی از پلازا به خیابان آزادگان آمفی تاتری روباز ایجاد گردد که قابلیت استفاده در مناسبت های گوناگون را داشته و به هرچه فعال‌تر کردن پلازا بیانجامد . در طراحی ساختمان ها نیز با لغزش سطوح بر روی یکدیگر سعی شده که بالکن هایی ایجاد گردد که عموما سرپوشیده بوده ومکانی مناسب برای اختصاص فضاهای خدماتی نظیر رستوران ها و کافه است که دیدهای مناسبی هم به دریا و هم به پلازا دارد .

ادامه مطلب
تپه های شنی Amagansett

دید ساختمان

در نحوه آرایش درونی و چیدمان فضایی پلان سعی شده است که همیشه کاربران مجموعه از دیدهای مناسب به دریا و پلازا استفاده نمایند به همین منظور فاصله ای بین واحدهای تجاری و بدنه‌های اصلی ایجاد شده که این حد واسط راهروهای عبوری را تشکیل می دهند که دید همیشگی را به پلازا و دریا را دارا هستند . به منظور ساماندهی فضاها و کاربریهای جاذب هر فاز دارای یک سرسرای عمومی بزرگ است که طبقات مختلف بوسیله فضاهای تهی(void) بزرگ به این سرسراها دید داشته و موجب جذابیت دوچندان بصری می گردد . پوسته بیرونی ساختمان به منظور تعدیل تابش آفتاب و سازگاری با اقلیم به صورت دو پوسته طراحی شد که پوسته ای مشبک بر روی جداره شفاف بیرونی قرار گرفته است . حجم ساختمان بر اساس کاربری هایی که در زیر آن جای گرفته با اختلاف ارتفاع دارای خط آسمان متغیر است که از ایجاد یکنواختی در دید جلوگیری شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + 4 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا