آثار معماری ایرانپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتحمیدرضا قبادىدفاترقمکاربریمعماران

مرکز بین المللی بنیاد آسمان | حمیدرضا قبادى

مرکز بین المللی بنیاد آسمان
معمار: حمیدرضا قبادى

موقعیت:ایران -قم – پردیس
وضیعت:
 کانسپت
کاربری: چند عملکردی
مساحت: ۱۶۵۰۰مترمربع
تاریخ : ۱۳۹۲
معمار:حمیدرضا قبادى
همــــکاران طرح : طاهره ابراهیمی
کارفرما:دانشگاه ادیان و مذاهب


مرکز بین المللی بنیاد آسمان
مرکز بین المللی بنیاد آسمان

درباره پروژه مرکز بین المللی بنیاد آسمان

مرکز بین اللملی بنیاد آسمـــــــــــان ایده اصلی برای طراحی مرکز بین المللی آسمان با یک چالش شروع شد ؛ چگونه می توان مرکزی طراحی کرد که با تمامی ادیان ابراهیمی از نظر فرم و شکل ارتباط داشته باشد، همچنین هویت معماری اسلامی ایرانی یک هنرمند مسلمان را آنهم در شهر مانند قم که یک شهر و قطب مذهبی در کشور ایران است، نشان دهنده یک هویت مدرن اسلامی باشد . با توجه به برنامه فیزیکی معیّن که

شامل شش حوزه عملکردی شامل :

حوزه رسانه ایی، حوزه گردهمایی، حوزه اداری، حوزه آموزشی، حوزه تجاری و حوزه تاسیساتی ـ خدماتی بوده است، و با اشارات به بیان اهداف از سوی کارفرما که نشانده نیاز به یک طرح همسو با شرایط اقتصادی برای ساخت و ساز، نیاز بود که یک برنامه ریزی طراحی با یک روندمشخص اجرایی صورت پذیرد که در پایان یک مرکز کامل فرهنگی عرضه دهنده برای جمعیت هدف صورت پذیرد. با مطالعات دقیق بروی سایت منطقه که سایت مورد نظر واقع در منطقه پردیس قم بود، ما را بر آن داشت که حوزه ایی بنام حوزه میان کرتی به مجموعه اضافه کنیم. این حوزه بدلیل وجود یک شاه راه در منطقه پردیس، که مراکز مهم گرد آن آمده بودند و مرکز هدف نیز تنها مرکز همبستر با فضای سبز (پارک) منطقه بود، بسیار زیباتر و عملکردی تر بود که فضای ساخت بنا با فضای سبز یک فضای مشترک بنام میان کرت پدید آورند، تا با بهره گیری از اصول باغ ایرانی حوزه های اصلی، ساماندهی شوند.

ادامه مطلب
رستوران سان لیو | گروه معماری کانی سواران

فرم بنا

فرم بنا با بهره گیری از احادیث اسلامی و هنر اسلامی ایرانی و شکل سایت موجب بر این شدکه فرمی پست مدرنسیتی مورد استفاده قرارگیرد، و با بهره گیری از جداره سازی و عناصر معماری کویری ایران بنای یکپارچه، همسو با اهداف بیان شده، از سوی ناظر دیده شود. استفاده از پنل های متحرک برای یک عملکرد متناسب هم در حوزه های داخلی مجموعه و هم عرضه در حوزه های عمومی می توانست یک ایده چند منظوره برای رسیدن به هدف باشد. استفاده از مصالح بومی منطبق با محیط هم می توانست برای طراحی و اجرا، و برای کارفرما از نظر اقتصادی می توانست از نظر پردازش ایده ایی غایی و جذاب برای کارفرما و طراح به منظور رسیدن به هدف مورد پذیرش باشد. استفاده از رنگ آب فیروزه ایی و سفید که موجب می شود که وابستگی ادیان بهم و تکامل آنها با یک عنصر مشترک مانند رنگ می تواند نشانده وحدت بین انسان ها باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 7 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا