اخباراخبار شهرسازی

شناسایی ۸ منطقه حاشیه‌نشین اصفهان

رئیس کمیسیون اجتماعی شورای شهر اصفهان مطرح کرد:
۸ منطقه حاشیه‌نشین با نیم میلیون جمعیت در اصفهان شناسایی شده است

رئیس کمیسیون اجتماعی شورای شهر اصفهان با بیان اینکه هشت منطقه حاشیه‌نشین در اصفهان شناسایی شده است، گفت: به زودی در این مناطق چهار دفتر تسهیل‌گری تاسیس می شود.

کوروش محمدی  با اشاره به اینکه در سه دهه گذشته جمعیت حاشیه نشین کشور افزایش داشته است، اظهار داشت: حاشیه نشینی در شهرها با گسترش آسیب های اجتماعی و کجروی همراه است؛ با تشدید مهاجرت از روستا به شهرها و توسعه افقی شهری، حاشیه نشینی افزایش می یابد و با مسائل اجتماعی عدیده همراه خواهد بود.

ایجاد ۴ دفتر تسهیل گری در مناطق حاشیه نشین اصفهان

وی ادامه داد: در دو سال گذشته طبق دستورالعمل وزارت کشور، دفاتر تسهیل گری در مناطق حاشیه نشین مصوب شده است که با تخصیص اعتبار در بودجه امسال، چهار دفتر تسهیل گری در اصفهان آماده بهره برداری است.

رئیس کمیسیون اجتماعی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه آموزش های لازم به تیم های متخصص برای خدمت رسانی در دفاتر تسهیل گری در مناطق حاشیه نشین شهر داده شده است، تصریح کرد: دفاتر تسهیل گری با تقویت توانمندی های حاشیه نشینان و مطالعه و پژوهش در این مناطق، احساس تعلق شهروندی را افزایش می دهند و پیوندهای اجتماعی را با سایر شهروندان مستحکم می کنند.

ادامه مطلب
ساخت شهرهای پایدار با مشارکت شهروندان

وی افزود: توسعه محلی یکی دیگر از اهداف دفاتر تسهیل گری در مناطق حاشیه نشین شهر اصفهان است.

شناسایی ۸ منطقه حاشیه نشین با نیم میلیون جمعیت

محمدی با اشاره به اینکه هشت منطقه حاشیه نشین در کلانشهر اصفهان شناسایی شده است، ابراز داشت: با استقرار دفاتر تسهیل گری در این مناطق در راستای افزایش دانش و آگاهی شهروندان و احقاق حقوق شهروندی اقدامات موثری انجام می شود.

وی با تاکید بر اینکه راهبردهای کوتاه مدت و میان مدت دفاتر تسهیل گری در مناطق حاشیه‌نشین می تواند در رسیدن به «شهروند فعال» در کلانشهر اصفهان موثر باشد، گفت: در شهر اصفهان بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر حاشیه نشین زندگی می کنند که در مناطق کم برخوردار به سر می برند؛ تمام تلاش مدیریت شهری در دو سال گذشته توانمندسازی شهروندان ساکن در مناطق حاشیه نشین است تا توسعه شهروندی محقق شود.

تخصیص اعتبار به مناطق کم برخوردار حاشیه نشینی

رئیس کمیسیون اجتماعی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به تخصیص بودجه در شهرداری اصفهان به ویژه در مناطق کم برخوردار حاشیه نشین تصریح کرد: در دو سال گذشته تغییرات چشمگیری در کالبد شهری مناطق حاشیه نشین ایجاد شده است؛ تاکنون ۴۰۰ نقطه بی دفاع شهری شناسایی شده که در دستور کار معاونت شهرسازی شهرداری اصفهان قرار گرفته است و دفاتر تسهیلگری از سوی معاونت شهرسازی در تمام مناطق بی دفاع شهری فعال هستند تا با فعالیت مستمر بتوانند بافت و کالبد شهری در مناطق حاشیه ای را اصلاح کنند.

ادامه مطلب
مشارکت در طرح اقدام ملی مسکن

نقش سمن ها در توانمندسازی حاشیه ای و افزایش عدالت اجتماعی

وی افزود: توانمندسازی شهروندان در مناطق حاشیه ای می تواند در راستای عدالت اجتماعی و توزیع عادلانه امکانات و منابع موثر باشد تا با رفع نقاط ضعف و تقویت احساس تعلق در بین شهروندان در عمران و آبادی شهر بکوشیم.

محمدی با اشاره به نقش سازمان های مردم نهاد اظهار داشت: سمن های فعال در حوزه حاشیه نشینی با استقرار در این مناطق و در تعامل با دفاتر تسهیل گری می توانند در رفع ناهنجاری ها و آسیب های اجتماعی در مناطق حاشیه نشین موثر واقع شوند تا در دو سال آینده حاشیه نشینی در شهر اصفهان کاهش چشمگیری داشته باشد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × دو =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا