بازرگانی و دفاترپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتتهرانحمید باباییدفاتردفتر معماری هرمساختمان های اداریکاربریکانسپتمرتضی علی نیا مقدممعماران

به رنگ زرد | استودیو هرم

به رنگ زرد
معمار: استودیو هرم (مرتضی علی نیا مقدم، حمید بابایی )

موقعیت: ایران، تهران، اسلامشهر، پاساژ امام رضا ( محصولات صنعتی )
وضعیت: کانسپت
کاربری: اداری
مساحت : ۷۰ مترمربع
تاریخ طراحی: ۱۳۹۳
کارفرما: شرکت بازرگانی آی پارت، آقای اقدسی
اجرا: مرتضی علی نیا مقدم، حمید بابایی 
ارائه: الیکا زارعی


 
به رنگ زرد
به رنگ زرد

توضیحاتی در مورد پروژه به رنگ زرد

واحدهای اداری کوچک ، به تناسب ماهیت عملکردیشان دارای خصوصیات مختلفی هستند . ریز فضاهایی که در این واحدها شکل می گیرند نیازمند کیفیت های فضایی متناسب با آن فضا می باشد . پروژه ی ” به رنگ زرد ” بازسازی واحد اداری ۷۰ متر مربعی است که دفترمرکزی شرکت بازرگانی آی پارت می باشد . چالش اصلی که در همان ابتدا مطرح شد ، متراژ کوچک پروژه با توجه به برنامه فیزیکی فشرده آن بود . کارفرما یک اتاق برای مدیریت ، یک اتاق برای قسمت فروش و همچنین فضایی برای منشی ، سرویس ، آشپزخانه و لابی نیاز داشت .

مساله اصلی طراحی

مساله اصلی که در طراحی در نظر گرفته شد ، پیوستگی فضایی کلی پروژه بود که فضاهای خرد پروژه به یکپارچگی کلی فضا آسیبی نرساند . بدین ترتیب سعی برآن شد تا با استفاده از یک حرکت پیوسته که از سقف شروع شده ، دیوار را شکل می دهد و در نهایت به کف می رسد ، کلیت و پیوستگی فضا تعریف شود . ریزفضاهای مورد نیاز کارفرما نیز در کنار این حرکت شکل بگیرد . بدین صورت سعی بر آن شد تا با استفاده از دیوارهای کوتاه ریز فضاها جدا شده و پیوستگی فضایی پروژه کاملا حفظ شود .حرکتی که از سقف شروع شده و دیوار را شکل می دهد با استفاده از پنل های گچی knauf (به دلیل سبکی و هزینه ی کمتر نسبت به آهن ) ساخته شد و در قسمت دیوار فضایی برای گیاهان سبز و محصولات شرکت برای نمایش در قسمت لابی شکل داد .کفسازی پروژه نیز بر اساس دیاگرام های حرکتی کاربر و همچنین فضای لابی تغییر متریال داد تا به یکپارچگی پروژه کمک کند .

ادامه مطلب
مجموعه اداری بارکد | گروه معماری A1Architecture

رنگ زرد مورد استفاده شده در کار نیز به دلیل رنگ اصلی محصولات شرکت شکل گرفت . در نهایت سعی بر آن شد تا با استفاده از یک حرکت تمامی عناصر شکل دهنده ی فضا ( سقف ، دیوار ، کف ) به یکدیگر دوخته شده و تعریف فضایی ریز فضاها نیز حفظ شود . این پیوستگی در رنگ های مورد استفاده شده ( سیاه ، سفید ، زرد ) نیز تاثیر گذاشت تا هیچ گونه عنصر مزاحمی در فضا شکل نگیرد و پروژه در نهایت سادگی ، پاسخگوی نیازهای عملکردی کارفرما در این متراژ محدود باشد .

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج − چهار =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا