اخباراخبار مسکن

امید‌ واهی به مسکن در شش ماهی که گذشت

امید‌ واهی به مسکن در شش ماهی که گذشت

سال ۹۸ بحرانی ترین سال مالی برای متقاضیان مسکن است. به‌گونه ای که تأمین ثمن خرید یک واحد کوچک متراژ برای اکثر متقاضیان مؤثر مسکن امکان پذیر نیست. با شروع سال جدید در پِی آشفتگی بازار مسکن متقاضیان همچنان در انتظار بازگشت ثبات به بازار ماندند ولی این انتظار امیدی در پِی نداشت.
با شروع فصل رهن و اجاره تعداد معدودی از متقاضیان که از قبل به خانه گزینی در مسکن ملکی در سال جدید مصمم بودند با مرارت های فراوانی روبرو شدند و بالأخره با مشکلات مضاعفی توانستند واحدهای متراژ پایین خریداری کنند.

افزایش وام مسکن هم ره به جایی نبرده

پس از اتمام فصل معمول رهن و اجاره و کاهش شدید تقاضا، قیمت ها با چند درصد کاهش مواجه شد ولی همچنان متقاضیان از تأمین بهای معاملات ناتوان بودند. گروهی نیز همچنان منتظر برنامه و اقدامات دولت جهت خانه دار شدن ماندند. در این میان برنامه های دولت از قبیل اقدام ملی، تکمیل و تحویل واحدهای مسکن مهر و افزایش وام مسکن در روزهای اخیر هم ره به جایی نبرده و جهش قابل توجهی در افزایش معاملات مسکن ایجاد نکرده است.

بنابراین شش ماه اول سال برای متقاضیان مسکن بیشتر در حالت انتظار و امید به کاهش قیمت ها و بازگشایی معاملات ناشی از قفل گرانی معاملات مسکن سپری شد، هر چند که سازندگان و فرشندگان واحدهای تازه ساز و لوکس با کاهش چند درصدی قیمت ها سعی در جذب خریداران داشتند اما رغبتی از سوی متقاضیان دیده نشد و این بی رغبتی این بار صرفا از سَر نداشتن سرمایه و ثمن معامله است.

ادامه مطلب
فصلنامه پژوهش‌های مرمت و معماری ایرانی اسلامی 3

آمار قیمت مسکن

 بر اساس آمارهای به دست آمده این آمار نشان می‌دهد متوسط قیمت مسکن در شهر تهران در هر ۳ ماه بهار امسال نسبت به ماه‌های فروردین تا خرداد پارسال، افزایش بالای ۱۰۰ درصد داشته است؛ اما در ماه‌های تیر و مرداد امسال نسبت به ماه‌های تیر و مرداد پارسال، میزان افزایش کمتر از ۱۰۰ درصد بوده است.

با این حال میزان افزایش ماه به ماه متوسط قیمت مسکن در سال جاری، روند بسیار کندی داشته و نهایتاً در مرداد امسال برای نخستین بار شاهد کاهش قیمت نسبت به تیر ماه ۹۸ بوده ایم. به گونه‌ای که فروردین امسال نسبت به اسفند سال قبل رشد ۳.۷ درصدی، در اردیبهشت نسبت به فروردین امسال رشد ۱۱.۴ درصدی، در خرداد نسبت به اردیبهشت رشد ۵.۴ درصدی، در تیر ماه نسبت به خرداد رشد ۱.۴ درصدی و در مرداد نسبت به تیر ماه کاهش ۳.۱ درصدی میانگین قیمت ثبت شده است.

بانک مرکزی از رشد ۹۸.۲ درصدی حکایت دارد

چنانچه آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد میانگین قیمت مسکن در ۵ ماهه اول پارسال (فروردین لغایت مرداد ۹۷) ۶ میلیون و ۴۹۵ هزار و ۲۰۰ تومان در هر متر مربع بود در حالی که این شاخص (میانگین قیمت مسکن) در پنج ماه ابتدای امسال ۱۲ میلیون و ۸۷۰ هزار و ۵۰۰ تومان در هر متر مربع بوده است که از رشد ۹۸.۲ درصدی حکایت دارد.اما در این میان در بخش سرمایه گذاری در بازار مسکن شهر تهران نیز آمار ثبت شده نشان می‌دهد ارزش ریالی این بازار در ۵ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۲.۵ درصد کاهش یافته است.

ارزش ریالی مبایعه‌نامه‌های امضا شده در ماه‌های فروردین تا مرداد سال ۹۷ معادل ۳۷ هزار و ۱۱۰ میلیارد تومان بود که این شاخص در بازه زمانی مشابه در سال جاری به رقم ۳۲ هزار و ۴۷۰ میلیارد تومان کاهش یافته است.

ادامه مطلب
انتقاد جدی از ساخت و ساز غیرقانونی در پلاسکو

به عبارت دیگر ارزش معاملات مسکن در ۵ ماهه امسال در شهر تهران نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ۱۲.۵ درصدی داشته است.این کاهش سرمایه گذاری را می توان در تغییر رویه سازندگان از ابتدای سال جاری دید. سازندگان و فروشندگان از ابتدای امسال سراغ صاحبان و مالکان املاک کلنگی و دارای قابلیت تغییر به آپارتمان رفتند و با قیمت های بالا درصدد خرید این املاک شدند. این مورد باعث شد شاهد افزایش فوق العاده قیمت چنین املاکی در ماه‌های اخیر باشیم.

 اما متاسفانه به دلیل نبود برنامه های جامع حمایتی و هدایتی زا سوی مسئولان این املاک خریداری شده به عنوان پشتوانه مالی توسط سازندگان بلوکه شده و هنوز به پروانه ساخت تبدیل نشده است.

بلوکه کردن املاک

در حال حاضر سازندگان به سه علت گرانی مصالح ساخت، افزایش هزینه های ساخت و عدم اطمینان از آینده به دنبال احسنت کردن املاک کلنگی خریداری شده نیستند.

در این میان نبود تقاضای واقعی باعث شده این سازندگان برای بلوکه کردن این املاک جدی تر شوند. این در حالی است که وزارت راه وشهرسازی می توانست در دوران رکود حامی سازندگان باشد تا در زمان رونق مسکن دچار چالش و تنش نشود.

ادامه مطلب
ویلای کردبچه | مهندسان مشاور آتی‌نقش همراز(محمد پیرداوری)

این وزارت خانه می توانست با ترغیب بخش خصوصی و تواتر ساخت و ساز های آن ها با زمین‌ها یا اموال دولتی برای دوران رونق آتیه سازی کند؛ اما متاسفانه عدم استفاده از نظرات کارشناسی سازندگان در برنامه های مطروحه وازرت خانه فرصت رکود نیز سوخت شد و به وطر حتم این وزارت خانه و حکمرانان محلی در آینده نزدیک دچار تنش های زیادی خواهند شد.

به هر حال با توجه به افق پیش رو و تکاپوی سازندگان روزهای امیدوار کننده ای از حیث کاهش و توانمند سازی متقاضیان مسکن از سوی دولت در ماههای پیش رو پیش بینی نمی‌شود.

منبع: صما

یک دیدگاه

  1. ممنون از زحمت شما بابت مطلب مفیدتون
    تمام این بالا و پایین های قیمت دودش تو چشم مستاجرها و جون های مملکت می ره با این اجاره های سنگین و قیمت های نجومی خونه
    امیدوارم مسعولین کاری بکنن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 2 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا