آثار معماری ایرانپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتتهراندفاتردفتر معماری بن سارکاربریکانسپتمحمد مجیدیمراکز فرهنگیمعماران

دروازه فرهنگی البرز | دفتر معماری بن سار

دروازه فرهنگی البرز
معمار:دفتر معماری بن سار (محمد مجیدی) و با همکاری دفتر معماری ویسنته گالارت

موقعیت : ایران، تهران
وضعیت : 
ساخته شده 
مساحت زمین : ۱۰۰۰۰۰ مترمربع
تاریخ ساخت : ۱۳۸۷
کاربری: فرهنگی
همکار: ماریا دیاز
تیم طراحی : فرناندو منسس ، لوئیس فرگادا ، آندره ایماز ، كاتارینا زوبكزیك ، ایوانا تاجر ، پیلار دیاز رودریگوز ، كارن كمپ ، شهرزاد رحمانی
تصاویر: Solène Couet ، Romain Lelièvre ، Cyril Breton


دروازه فرهنگی البرز 
دروازه فرهنگی البرز

درباره پروژه  دروازه فرهنگی البرز 

پروژه دروازه فرهنگی البرز فرصتی است برای تعریفی دوباره از رابطه بین شهر تهران به عنوان کلان شهری عمده و رشته کوهی که شهر پایه هایش را به آن مدیون است.

پروژه، خلق نقطه ای کانونی را پیشنهاد میکند که جاذبه مرز شهر و کوه ها در آن مطرح می گردد و مانند یک دروازه یادمانی عمل میکند تا محدوده ای مجازی بین شهر و طبیعت را خلق کند. دروازه ها روی پیرامون شهری منطقه و در نزدیکی ساختمان های مسکونی واقع شده اند و دسترسی وسایل نقلیه عمومی را به سمت خود به آسانی امکان پذیر می سازند. هر دروازه توسط دو پارک که در مسیر تاریخی جریان آب جاری از کوه ها واقع اند، احاطه شده و در نتیجه بوجود آورنده یک عنصر شاخص طبیعی شهری میشوند تا در خدمت تثبیت ریتم بین شهر و یادمان هایش قرار گیرد. هر یک از ساخت و سازها در عین یکپارچگی، مستقل هستند. دروازه و پل هر دو همچون سکویی عمل میکنند که از میان مسیر ۳۰ کیلومتری پیاده که از پل-دروازه میگذرد، نظاره گر شهر است.

کاریری ها

یک شهر دارای خانه ها، محلهای کار، فضاهای خدماتی و امکانات رفاهی است. هفت دروازه بسوی البرز می بایست اصولا دارای امکانات رفاهی شهری باشد. اگر یک طرح جامع شهری برای تمام گره های جدید شهری طراحی میشود، در نظر گرفتن حالتهای متفاوت باید در تصمیمات آن اعمال گردد. کاربری یکسان برای تمام گره ها یا کاربری مستقل برای هر یک از آنها میتواند منجر به خلق هویتی بلندپایه تر از مجموع و ارتباط بین آنها شود.

ما خلق هفت دروازه را پیشنهاد میکنیم که هر یک دارای اصولی متمایز مربوط به فرهنگ، هنر، علم و گستره ای از کاربری های تفریحی هستند. هر کاربری با توجه به موقعیت مربوط به خود در ارتباط با شهر وضعیتی استراتژیک میابد. در لبه غربی یک دروازه برای ماجراجویی، دروازه دوم؛ در مجاورت دانشگاه؛ مربوط به علم خواهد بود. فرهنگ، سلامت، ورزش، هنر و در پایان یک مرکز برای ورزش با حیوانات. هر دروازه باید کاربری متمایز و عمده ای داشته باشد. کاربری های دیگری که در تمام آنها ارایه خواهد شد شامل فضاهای مطالعه، نمایشگاه ها، خدمات شهری و چشم انداز سبز هستند.

دروازه فرهنگی بسوی البرز بر روی لبه شهر از پارک کن [ در غرب ] تا سوهانک [ در شرق ] قرار دارد. 

پروژه شامل موارد زیر است:

– پارکینگ جدید برای ۳۶۰ ماشین و ۱۶ اتوبوس که به مراکز رفاهی متصل هستند.
– مسیرهای دسترسی عمومی به ایستگاه اتوبوس و بلعکس از طریق یک پارک.
– یک دروازه-پل منسوب به فرهنگ دارای کتابخانه، مرکز رسانه های گروهی، نمایشگاه، سالن سخنرانی.
پارک در قسمت بنیادین سیستم قابل اتصال توپوگرافی جانمایی میشود که با نواحی جنگلی، پیاده روها، کانال های آب و فضاهای استراحت ترکیب می شود.

ادامه مطلب
پای کرونا بر گرده فرهنگ و هنر فارس

برگرفته از کتاب (GEO LOGICS (Geography, Information, Architecture ویسنته وایارت.

 

[images_grid type=”carousel” auto_slide=”yes” auto_duration=”7.5″ cols=”three” source=”media: 32674,32675,32684,32676,32687,32685,32686,32677,32678,32679,32681,32682″]

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + 6 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا