آپارتمان هااستودیو معماری کیوانی و همکاراناوکراینپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتتکمیل شدهدفاترسینا کیوانیکاربریمراکز مسکونیمعماراننیما کیوانی

مهرخانه | استودیو معماری کیوانی و همکاران

مهرخانه
معمار: استودیو معماری کیوانی و همکاران (نیما کیوانی، سینا کیوانی )

موقعیت: اوکراین، کیف
وضعیت
: ساخته شده
مساحت:۱۰۱مترمربع
کاربری: مسکونی
تاریخ ساخت: ۱۳۹۵
کارفرما: Studio Persian Primavera
همکاران طراحی: لادن مستوفی، Konstantin Starodubtsev
مدیر اجرایی: سولماز فولادی
گرافیک: سینا کیوانی
عکاس: Sergey Savchenko
جوایز: تقدیر ویژه (خارج از جایزه) نهمین جایزه معماری داخلی ایران (۱۳۹۵)


مهرخانه
مهرخانه

مشخصات پروژه مهرخانه

در طراحی این خانه، ما دو نکته را در کانسپت طراحی در نظر گرفتیم: یکی، علاقه کارفرما به فرهنگ و تمدن باستانی ایران و میتراییسم و خورشید (با توجه به ملیت ایرانی‌شان) و دیگری، آرتیست بودن ایشان. با توجه به محدودیت بودجه، ما سعی در خلق فضایی مینیمال و ارزان، ولی با حس فضایی هنری و ایرانی برگرفته از نشانه‌های مربوط به خورشید و میتراییسم داشتیم. در این راستا، سبک معماری لافت برای طراحی انتخاب شد و با استفاده از بتن اکسپوز و میلگرد و آهن اکسیدشده، به طراحی فضا پرداختیم و سعی شد با استفاده از متریال‌ هایی همچون آجر و چوب و استفاده از نور، حس مطلوب و گرمای لازم برای اتمسفر فضای مسکونی ایجاد شود. در کلیت طراحی فضا نیز، خلوص حجمی و تناسبات هندسی، به شکل ساده به کار رفت.

ادامه مطلب
ویلا باغ سی کاج | شرکت معماری الشتر

روند طراحی

یکی از اساسی‌ترین آیتم‌های طراحی، پله موجود در فضای هال و نشیمن است که از آن می‌توان به عنوان یک المان فلسفی در طراحی پروژه نام برد. این پله با الهام از فضای مهرابه‌ها و زیگورات‌ها طراحی شده که نشانه‌ای از کمال و صعود به مرتبه بالاتر و نزدیک‌ترشدن به خورشید است و خورشید، سمبل نور و نور، سمبل آگاهی ‌است و با هر پله که بالاتر می‌روید، به خورشید و در نتیجه، به روشنی و آگاهی نزدیک‌تر می‌شوید و هنرمند برای خلق اثر خود، نیاز به آگاهی و خلاقیت دارد و این تنها با پیشرفت اندیشه ممکن است. جهت قرارگیری و صعود پله هم به سمت شرق و طلوع خورشید است.در طراحی لوسترها و چراغ‌های روشنایی هم از کانسپت خورشید و از فرم مثلثی نشات‌گرفته از شکل هندسی خورشید محاط به دوازده‌ضلعی منتظم در معماری سنتی ایران استفاده شده است.

در بخشی از سقف، همان فرم‌های مثلثی و هرمی مورد اشاره، به گونه‌ای استفاده شده که به مانند امتداد تششع نور است که از سقف عبور کرده و به داخل تابیده و نشانه‌ای از این است که هیچ مانعی، حتی دیوار بتنی هم نمی‌تواند جلوی آگاهی و اندیشه را بگیرد.در دیزاین فضا، از قدیمی‌ترین طرح حجاری سنگی خورشید کشف‌شده، به صورت تابلوی نورانی استفاده شده است. در طراحی مبلمان منزل نیز، بتن و میلگرد، هم‌سو با کانسپت طراحی بکار رفته است و این در تمام صندلی‌ها و میز و سایر مبلمان دیده می‌شود.

ادامه مطلب
نمای مجلس شورای اسلامی | مهندسین مشاور شارستان

کانسپت

در فضای آشپزخانه نیز، همان کانسپت بتن، حتی در طراحی کابینت دیده می‌شود، ولی در کنار آن، با استفاده از کاشی شیشه‌ای فیروزه‌ای، با الهام از معماری سنتی ایران، حس مکان سنتی ایرانی ایجاد شده است. همچنین، با توجه به نقش گیاه در معماری سنتی ایران، در بخش‌های مختلف خانه به گیاه پرداخته شده است، حتی به صورت آویز از سقف مقابل آشپزخانه. در فضای روبروی آشپزخانه نیز، در کنار پنجره، یک گوشه دنج با متریال چوب و گیاه طراحی شد که منظر زیبایی در هنگام غروب خورشید دارد.یک اتاق از خانه نیز به فضای کار و جلسات هنرمند اختصاص یافت که بسیار ساده طراحی شد و حتی در طراحی آباژور موجود در آن هم، از بتن به ساده‌ترین شکل، ولی با پترن استفاده شد. طراحی داخلی فضای اتاق خواب هم با متریال‌های ارزان بتن و میلگرد و چوب بازیافتی انجام شده است، ولی در عین حال، حس فضایی مطلوب و آرامش‌بخش مورد نیاز فضای اتاق خواب، کاملا در طراحی و رنگ‌ها لحاظ شده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × یک =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا