آثار معماری ایرانپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتتهراندفاتردفتر مهندسین مشاور زمارضا مفاخرساختمان های اداریکاربریکانسپتمعماران

ساختمان اداری شرکت طرح صنعتی | گروه معماری زما

ساختمان اداری شرکت طرح صنعتی
معمار:گروه معماری زما
(رضا مفاخر)

موقعیت:ایران، تهران
وضیعت:
کانسپت
مساحت :
۱۲۰۰ مترمربع
کاربری :اداری
 طراح: رضا مفاخر
همکاران طراحی: مهسا داودی- فاطمه نیک نژاد- نازنین جوانشیر- نسترن فدایی -ساینا افشار
ارائه: حامد سرحدی -مهشید سلامتی -یحیی نوش آبادید
کارفرما: شرکت مدیریت طرح های صنعتی ایران


ساختمان اداری شرکت طرح صنعتی
ساختمان اداری شرکت طرح صنعتی

درباره پروژه ساختمان اداری شرکت طرح صنعتی

از زمانیکه فضا به چالش اصلی معماری تبدیل شد، کالبد بافت شهرها انسان را در مسیر پیمایش قلمروهای فضایی ممتد قرار داده است. اگر مرزها را از یاد ببریم، عابری در شهر همچنان که جداره ها را لمس و این امتداد را دنبال میکند، از یک محیط به محیطی با هویت متفاوت وارد می شود. از خیابان وارد کوچه ای و سپس وارد خانه ای می شود.

هویت فضایی

از هشتی عبور می کند و حیاط را می پیماید، داخل خانه را تجربه می کند و باز دوباره حیاط، هشتی، کوچه، خیابان… در این مسیر، فضاهایی تجربه می شوند که نسبتی از دوگانگی ” داخل و خارج” را در هویت فضایی خود دارند. به مانند همان حیاط، که نه به طور مطلق “داخل” است و نه “خارج”. جنس و ظاهر آن بیرونی است؛ اما حس،ماهیت و هویت آن داخلی. ما نام این فضا را “تو” گذاشته ایم. پروژه تابان دارای دو فضای “تو” است (فضای بازشمال و جنوب ساختمان).

ادامه مطلب
۸۰۰۰۰ نفر به جمعیت شهر های جدید کشور افزوده شد

فرآیند طراحی

در فرآیند طراحی نمای ساختمان مطابق دیاگرام، اتصال پوسته نمای شمالی و جنوبی باعث پیوستگی دو فضای ” تو” شده است. این اتفاق که در همان محور ارتباط افقی و عمودی در پلان دریافت شده طبقات افتاده است، علاوه بر ایجاد محوری قوی در راستای ورودی، فضای ارتباطی نیمه بازی را در هر طبقه ایجاد می کند که بدون برهم زدن پلان، ارتباط نما را با داخل ساختمان تقویت می کند و کیفیت فضایی را ارتقا می دهد. پوسته نما، ماهیتی مدولار دارد که نحوه قرارگیری آن ها متاثر از تحلیل تابش خورشید است.

مطابق نمودار، میانگین شدت نور خورشید بر نما، گرادیانتی از بالا به پایین را نشان می دهد. پاسخ طرح نیز کاهش تراکم مدول های پوسته از بالا به پایین به طور تصاعدی است. به این ترتیب در قسمت های با نور کم تر، پوسته ای گشوده تر، بانفوذ نور بیشتر و در بخش هایی باشدت نور بیشتر، پوسته ای متراکم خواهیم داشت.

مکانیزم پویایی نما

مکانیزم پویایی نما، چرخش مدول های پوسته در اثر نیروی طبیعی باد است. مدول های شفاف با فرم سه پری آیرودینامیک، با دو وجه پوشیده شده از استیل، با وزش باد به دور خود می چرخند، نور بر روی سطح صیقلی منعکس می شود ایجاد تلالو می کند. دینام قرارگرفته در محور عمودی چرخش مدول ها، برق مورد نیاز LED ها را با استفاده از نیروی باد تامین می نماید و جداره نیمه شفاف هر مدول در شب تبدیل به یک صفحه نورانی می شود. به این ترتیب نمایی پویا در هر مکان و پر تلالو در هر لحظه خلق می شود… نمایی تابان.

 

ادامه مطلب
بازارچه چشم و چراغ در مشهد | دفتر معماری آبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − سه =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا