آثار معماری ایراناصفهانایمان امین‌لاریپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتتکمیل شدهخانه طرحدفاترفرشید ایران پورکاربریمراکز مسکونیمعماراننگار آزادجو

ویلا کوشک | دفتر طراحی خانه طرح

ویلا کوشک
معمار:دفتر طراحی خانه طرح
( ایمان امین لاری )

موقعیت :ایران، اصفهان،کوشک
وضعیت : تکمیل شده
مساحت : ۸۶۵ متر مربع
کاربری : مسکونی
تاریخ: ۱۳۹۲
معمار مسئول:  ایمان امین لاری
همکاران طراحی: نگار آزادجو، فرشید ایران پور
کارفرما: کیانوش ناصری
عکاسی پروژه: سینا گلستانه،علی فضیله


 

ویلا کوشک
ویلا کوشک

درباره پروژه ویلا کوشک

موقعیت پروژه

این ویلادر یک قطعه زمین به مساحت۴۳۵۰ و زیربنای حدود ۸۶۵ متر مربع در منطقه کوشک اصفهان واقع شده است. قرار گیری ساختمان در سایت به صورتی است که ازغرب و شرق نیاز به ایجاد محرمیت جهت کنترل دید از سمت پلاک های اطراف دارد. بنابراین تیغه های شرقی- غربی کاملا صلب در نظر گرفته شد که علاوه بر کنترل دید، کارکرد اقلیمی نیزدارد. از آنجا که شفافیت و پیوستگی فضای بیرون و درون ازاصلی ترین ایده های طراحی این پروژه است، تمامی تیغه های شرقی-غربی شفاف در نظر گرفته شد؛ به نحوی که اگر از انتهای شمالی زمین به سمت ساختمان بایستیم، می توانیم انتهای جنوبی سایت را ببینیم.

ایده طرح

در ایده پردازی این پروژه ، خطی از لنداسکیپ شروع شده، در ادامه به پل ورودی تبدیل می شود، درداخل ساختمان پله را تعریف کرده (که به زیرزمین و طبقات بالارا دسترسی می دهد) وامتداد این حرکت در سقف به صورت نور ادامه می یابد. بدین ترتیب شاهد پیوستگی روایتی هستیم که از چشم اندازآغاز شده و در داخل ساختمان ادامه می یابد. این خط عملا کل پروژه را به دو قسمت تقسیم می کند. فضاهایی مانند نشیمن و پذیرایی در یک سو وفضاهایی مانند آشپزخانه، سرویس بهداشتی و فضاهای مکمل استخر در سوی دیگر قرار می گیرد.در جهت عمود بر این خط که چارچوب اصلی بنا را تشکیل می دهند،یک نورگیر سقفی قرار دارد که در کف و سقف کاملا مجزا شده و به صورت یک حلقه چوبی طراحی شده است. تاسیسات ساختمان نیزاز زیر این رینگ چوبی می گذرد. قرارگیری تاسیسات در این قسمت کمک کرده دسترسی به آن جهت تعمیر و نگه داری آسانتر باشد.

ادامه مطلب
طراحی داخلی مینیمال آتلیه EDGELAB | دال استودیو 

جذابیت های بصری طرح

استخر به عنوان یک عنصر خاص در طراحی که علاوه برعملکرد، جذابیت بصری دارد، تعیین کننده نحوه قرارگیری فضاهای داخلی شده است به نحوی که کلیه فضاهای داخلی مابین دو استخر( یک استخر بیرونی و یک استخر سرپوشیده داخلی) قراردارد. در این پروژه اختلاف سطح ها سبب ایجاد دیدهای مختلف شده است. به عنوان مثال نشیمن چند پله پایین تراز پذیرایی قرار گرفته تا دید بهتری به استخر داشته باشد. یا برای اینکه پله فضای کمتری در پروژه بگیرد به صورت معلق از روی استخر رد شده و به آن دید دارد. دیواره یکی از اتاق خواب ها و نشیمن در طبقه بالا کاملا شیشه ای کار شده تا به استخرسرپوشیده داخلی دید داشته باشد وارتباط فضاها تنها به ارتباط با فضای بیرون محدود نشده و فضاها از داخل نیز با هم در ارتباطند.

طراحی داخلی پروژه

در معماری داخلی این ویلا، سعی برآن بوده که فضای داخلی حسی از محیط طبیعی بیرون را در خود داشته باشد. از این رو از چوب طبیعی و رنگ های گرم در کنار سنگ سفید استفاده شده است. زیرزمین این پروژه نیز نمونه ای برای ایجاد فضایی جهت گردهمایی های دوستانه است که نه تنها توجه طراح به مقوله زیبایی آن بوده بلکه با استفاده از رنگ تیره و نورپردازی مناسب حس گرم و صمیمانه ای به این فضا بخشیده است.در طراحی سایت، تلاش طراح برآن بوده که محیط پیرامون یک طراحی ساده داشته باشد و تنها به سبب آنکه ساختمان از جبهه شمال و جنوب کاملا شفاف است، پوشش گیاهی به عنوان عنصر فیلتر کننده، دید ازبیرون را کنترل می کند و به پروژه محرمیت می بخشد.

ادامه مطلب
ساختمان مسکونی شیرزاد | گروه معماری کندو

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + 20 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا