آثار معماری ایرانپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتتکمیل شدهکاربریکرجمعمارانمیثم مرتضایی منشویلا

ویلای یاس | میثم مرتضایی منش

ویلای یاس
معمار: میثم مرتضایی منش

موقعیت:  ایران،کرج،هشتگرد،روستای سعید آباد ،دهکده ویلایی جهان ویلاو کوچه یاس ۱
وضعیت: ساخته شده
مساحت زمین: ۱۰۰۰m۲
مساحت ساخت: ۱۶۵m۲
کاربری: مسکونی
تاریخ طراحی: ۱۳۹۳
تاریخ ساخت: ۱۳۹۳
کارفرما: علیرضا رضایی
مصالح: بتن


ویلای یاس
ویلای یاس

 

درباره پروژه

سایت ویلا

سایت این ویلا در شهرک تفریحی جهان ویلا در سعید آباد هشتگرد قرار دارد. این ویلا از سال ۱۳۹۳ طراحی و ساخت آن شروع شد. موضوع ,طراحی یک ویلای تفریحی اخر هفته بود که با توجه به نوع استفاده و مساحت زمین (۱۰۰۰ متر) , ونیاز های فضایی ,طراحی بنا در متراژ ۱۶۵ انجام شد .

قرارگیری پروژه در سایت

با توجه به این که مکان قرار گیری بنا در سایت در اختیار طراح قرار داشت ,شرایطی از جمله حرکت خورشید در سایت و نحوه تابش نور به بنا و تاثیر آن در طراحی فضاها , حریم بصری نسبت به همسایگی ها و مجاورت ها مورد بررسی قرار گرفت. مفهوم برون گرایی و سادگی دو کانسپ و معیار اصلی در طراحی قرار گرفتند.

برون گرایی

مفهوم برون گرایی سبب ایجاد ارتباط بصری دایمی ساکنین با فضای بیرون گشت و همچنین موجب می شد استفاده از بنا محدود به فصول نباشد وساکنین در تمام فصول بتوانند از زببایی طبیعت محیط بیرون استفاده نمایند که برای یک ویلای تفریحی از دیدگاه طراح مفهوم مناسبی بود . بدین سبب گشودگی های وسیعی ایجاد شد تا محور بصری از درون فضاها به سمت باغ ایجاد شود .

ادامه مطلب
پاویون درنگ | دفتر معماری اشعری و همکاران

گشودگی ساختمان

بدین سبب گشودگی های وسیعی ایجاد شد تا محور بصری از درون فضاها به سمت باغ ایجاد شود .گشودگی های وسیع خود ممکن بود معضلاتی از جمله عدم رعایت حریم بصری با همسایه ها و یا حجم نور آزار دهنده به فضا را ایجاد کند . به همین منظور محور بنا و گشودگی ها تقریبا با زاویه نسبت به جنوب و مجاورت ها قرار گرفت و محوری انتخاب شد که کمترین تابش مستقیم را داشته و با هیچ حریم بصری از سوی همسایه ها تداخل نداشته باشد.

گشودگی طبقه دوم 

همچنین در طبقه دوم بنا تمام گشودگی ها از لوور های متحرکی که توسط کاربر برای کنترل نور در فصول مختلف قابل تنظیم است بهره می برد. بعد از مشخص شدن ریز فضاها بر حسب نیاز کار فرما فرایند طراحی و تجسم فضاها آغاز شد .بدین صورت که ابتدا هر فضا از داخل به صورت مستقل از سایر فضاها تجسم می شد تا ایده آل های کیفی آن فضا شکل گیرد .

دیاگرام

سپس با توجه به نوع حرکت در فضا و فضاهای تجسم شده, دیاگرام کلی فضاها و ارتباط آنها با یکدیگر تجسم می شد. و بعد از آن مرحله تبدیل دیاگرام به پلان و فرم به صورت همزمان آغاز شد و درنهایت نتیجه این فرایند به شکل بنای فعلی اتمام یافت.

ادامه مطلب
خانه REI

 

منبع : مجله ویلا

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − دو =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا