آتلیه معماری مکعب سفیدآثار معماری ایرانپروژه بر اساس موقعیت مکانیدفاترکاربریلیلا مومنیماکومراکز مسکونیمعمارانویلا

ویلا ماگوش | آتلیه مکعب سفید

ویلا ماگوش
معمار:آتلیه مکعب سفید (
رضا اسدزاده، شبنم خلیل پور)

موقعیت : ایران،آذربایجان غربی،ماکو
وضعیت : تکمیل شده
مساحت : ۱۵۰مترمربع
کاربری : مسکونی
تاریخ: ۱۳۹۷
همکاران اجرا: محمد اسدزاده، روح‌اله نوروزی
عکاس: فرشید نصرآبادی


 

ویلا ماگوش
ویلا ماگوش

درباره پروژه ویلا ماگوش

موقعیت پروژه

پروژه ویلای ماگوش در دامنه هایی قرار گرفته است که از چشم انداز کوه های آرارات و تمام شهر بهره مند است. نام این پروژه برگرفته از نام قدیمی شهر ماکو، که این ویلا در آن شهرواقع شده، می باشد. ماکو شهریست مرزی در شمال غربی ایران، که دارای آب و هوایی متفاوت است. بارش سنگین برف، باران و چشم اندازی سرسبز از ویژگی های این اقلیم می باشد.

چالش های طراحی

ساختار کانسپت ویلا نتیجه چالش های بین طراحان و کارفرما بود. هدف اصلی پروژه خلق کالبدی مشخص و متمایز بر روی دامنه های قره خاچ بود، مشروط براینکه چشم انداز های طبیعی اطراف نیز در نظر گرفته شود. بنابراین ما گفتگویی را در ارتباط باخط افق و شرح مجدد سقف شیروانی با ساختار شکنی کلیشه ها آغاز کردیم. خط افق پویا منجر به ساخت فرم نمادین و چشم اندازمتفاوت ساختمان می شود، و در عین حال قابلیت طراحی منظره بیرونی و فضای داخلی را فراهم می آورد.

ادامه مطلب
ویلا کیش | دفتر معماری کامران حیرتی

روند طراحی

این پروژه شامل یک ساختمان ۱۵۰ متری و یک تراس به مساحت ۱۵۰ مترمربع می باشد. تراس های کشیده و طویل یکی با سقف محافظت شده و دیگر اینکه توسط ۳ ستون باریک نگه داشته شده اند و با استفاده از نرده شیشه ای بدون فریم جهت افزایش دید کامل می شوند. کاربر در هنگام ورود به محیط با فضایی مارپیچی مواجه می شود؛ بنابراین او باید مسیرش را تغییر دهد در حالی که به ساختمان نزدیک می شود و با خط افق متفاوتی روبرو می شود. بدین گونه که این تفییر حرکت در سطح ساختمان، حسی متفاوت را در کاربران نسبت به بخش های مختلف ساختمان ایجاد می کند.

تفکیک فضایی پلان

این ویلا شامل سه طبقه است که توسط پله ها به هم متصل می شوند: آشپزخانه و سالن نشیمن در طبقه همکف، سرویس بهداشتی و اتاق های خواب در طبقه اول می باشند و سطح شفاف که شامل تراس در سراسر ساختمان می باشد. نقطه کانونی دیگر انتخاب متریال برای نمای ساختمان می باشد. سنگ بازالت به عنوان یک متریال بومی در نمای این ساختمان به کار رفته است. پنجره های بزرگ فرم آن ها متأثر از شکل شیروانی سقف می باشد و ورود نور را به فضای داخلی فراهم می کند.

ادامه مطلب
مسکونی سیروس | Caat studio

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + 17 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا