آثار معماری ایرانانوشه احمدیپانته آ پرهامیپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتتکمیل شدهتهراندفاتردفتر معماری باغ ایرانیرستورانکاربریمراکز خدماتیمعمارانمهسا مجیدی

رستوران ریواس | دفتر معماری باغ ایرانی

رستوران ریواس
معمار : دفتر معماری باغ ایرانی (  مهسا مجیدی ، انوشه احمدی ، پانته آ پرهامی )

موقعیت : ایران – تهران 
وضعیت :
ساخته شده
مساحت : ۴۷۴ مترمربع
کاربری : رستوران
تاریخ ساخت : ۱۳۹۴
همکاران پروژه : مهدی نیکخواه آزاد، یاشار منتظری
طراحی و دکوراسیون داخلی: مهسا مجیدی، انوشه احمدی، پانته آ پرهامی
نوع تاسیسات/نوع سازه: وی آر اف/سازه فلزی
آدرس پروژه: اتوبان چمران، تقاطع خیابان الف و جوانان
مساحت/زیربنا: ۴۷۴ مترمربع
کارفرما: بخش خصوصی
تاریخ شروع/تاریخ پایان ساخت: ۱ تیرماه ۹۴ – ۱ آبان ۹۴
عکاس: افشین قادر پناه


رستوران ریواس | دفتر معماری باغ ایرانی
رستوران ریواس | دفتر معماری باغ ایرانی

درباره پروژه رستوران ریواس

رستوران ریواس
در تقاطع خیابان الف و اتوبان چمران قرار گرفته است. قرارگیری پروژه در کنار یکی از بزرگراه های اصلی شهر، امکان دیده شدن بیشتری به بنا می دهد. بنای مذکور قدمتی ۱۰۰ ساله دارد که در طول این مدت بارها مورد بازسازی قرار گرفته است. کاربری اولیه این بنا مسکونی-تجاری بوده که بعدها در گذر زمان به فست فود (پرپروک) تغییر کاربری داده شده است. کارفرما تمایل داشت تا ساختمان مورد نظر به بنایی شاخص در کنار اتوبان چمران تبدیل شود و توجه عابرین پیاده و سواره را به خود جلب نماید. بنابراین تصمیم گرفتیم تا نمای ساختمان را بصورت یک بیلبورد در مقیاس شهری طراحی کنیم.

ادامه مطلب
مجتمع مسکونی سایت شمالی گلدن سیتی | مشاور پی کده

برای دستیابی به این امر در وهله اول، با توجه به موقعیت بنا، حجم طبقه دوم به سمت بزرگراه چرخانده شد تا نمای ساختمان به موازات محور اصلی بزرگراه قرار گرفت. در گام بعدی به منظور تلفیق فضای داخل و از میان برداشتن مرز بین این دو، تمامی جداره های خارجی طبقات همکف و اول به پوسته های شفاف تبدیل گردید. با این کار، استفاده کنندگان در داخل رستوران هرچه بیشتر خود را در بیرون و مخاطبان در اطراف رستوران هرچه بیشتر خود را در داخل ساختمان احساس می کنند.

خواسته کارفرما

ایده آل کارفرما داشتن رستورانی بود که شعارش برای مخاطبین بازدید از آشپزخانه باشد. از طرفی نمای دو پوسته کمک زیادی به کنترل نور و تهویه می کرد. به دلیل ثابت بودن شیشه ها و پیچ بودن ورق پانچ به نما در رستوران قبلی، کارگران برای تسهیل تهویه مقداری از شیشه ها را شکسته بودند. ایده استفاده از نمای دو پوسته ضمن ایجاد دید بصری مطلوب برای کاربران فضا، موضوع کنترل نور و تهویه را هم حل می کرد.

استفاده از لوازم دور ریختنی برای طراحی

در بازدید اول از پروژه، بطری های دور ریخته شده در جلوی ساختمان نظر ما را به خود جلب کرد. با بازیافت بطری های استفاده شده در رستوران، آن ها را در نمای ساختمان به کار بردیم. با انجام این کار سعی کردیم تا بنا در بین بافت موجود بارزتر به نظر برسد و همچنین نما ارتباط بیشتری با کاربری ساختمان پیدا کند.

ادامه مطلب
طرح پیشنهادی مسابقه سردر دانشگاه شریف | معماری شن

ه منظور به اجرا در آوردن ایده مذکور، بطریها در دو سمت داخلی و خارجی نما از طریق دو شبکه موازی متشکل از دو ورق فلزی برش خورده به هم متصل شدند، که در محل تماس بطری و ورق با حلقه های پلاستیکی مهار گشتند. در نهایت مدول نما با اتصال این دو ورق فلزی از طریق یک قاب فلزی شکل گرفت که با تکرار این مدول، شبکه یکپارچه نما ایجاد شد.

با استفاده از این بطری های بازیافت شده نمای جدید در نقش یک دیوار سبز عمل کرده و در شب با استفاده از نورهای پارامتریک روشنایی و درخشش بیشتری پیدا می کند. هم چنین با امکان بهره مندی از نور روز و تهویه در محیط آشپزخانه، کیفیت فضایی مناسبی برای کار ایجاد می کند. کارفرما از ابتدا می خواست آشپزخانه برای همه قابل بازدید باشد. سایه درختان اطراف بنا در طول روز بر روی بطری های نما می افتد. سایه روشن ایجاد شده بر روی بطری ها تاثیر درختان بر روی نمای ساختمان را نشان می دهد که در طول شب از بین می رود. با نورپردازی پشت بطری ها سعی بر این داشتیم تا تاثیر محیط اطراف در طول شب هم بر روی ساختمان ادامه پیدا کند و سایه روشن های مورد نظر بر روی بطری ها ایجاد شود.

ادامه مطلب
خانه ی چهار فصل | گروه معماری موج نو

طراحی های انجام شده

در فضای داخلی لایه های اضافه شده ی موجود بر روی سقف طبقات را برداشتیم تا سقف طاق ضربی نمایان شود. این رویکرد باعث سبک شدن بنا و نمایان شدن اصالت ساختمان شد. تاسیسات مکانیکی و لوله های مسی مربوط به تاسیسات برقی به صورت اکسپوز در زیر سقف نصب گردید. همچنین برای تقویت سازه در قسمت شمالی و غربی طبقه همکف دو دیوار اکسپوز بتنی اضافه و ستون ها با صفحات فلزی تقویت شد تا ساختمان مستحکم شود. پله بیرونی ساختمان با انتقال دیوار کناریش به فضای داخلی آورده شد تا ارتباط بین طبقات از درون میسر شود. در کنار پله، شبکه توری فلزی قرار گرفت و فضای راه پله را باحالتی نیمه شفاف از فضای نشیمن جدا کرد. با اجرای سقف در فضای خالی کنار این پله، امکان استفاده از این بالکن در فضای باز برای مشتریان رستوران ایجاد شد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 2 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا