آثار معماری ایرانپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتتکمیل شدهتهرانجلال دادوردفتر معماری لاینژوبين دلاوريانساختمان های اداریکاربریمعماران

ساختمان ادارى آرزو | دفتر معماری لاین

ساختمان ادارى آرزو
معمار:دفتر معماری لاین
(جلال دادور، ژوبين دلاوريان)

موقعیت : ایران،تهران
وضعیت : تکمیل شده
مساحت
: ۱۷۵۰ متر مربع
کاربری : اداری
تاریخ: ۱۳۹۵
معماران:جلال دادور، ژوبين دلاوريان
کارفرما
: بخش خصوصی
عکس: علی دقیق


ساختمان ادارى آرزو
ساختمان ادارى آرزو

درباره پروژه ساختمان ادارى آرزو

موقعیت پروژه

ساختمان اداری آرزو که در قطعه زمینی شمالی به مساحت ۴۰۰ مترمربع، در محدوده خیابان برزیل (ونک) طراحی و اجرا شده، ساختمانی هفت‌طبقه است که طبقات زیرزمین و همکف آن به پارکینگ و ورودی، و هر یک از پنج طبقه فوقانی آن به دو واحد اداری مستقل اختصاص یافته است.

روند پروژه

در طراحی پروژه، سعی بر آن بوده تا با متمرکز کردن فضاهای خدماتی، ارتباطی و تاسیساتی در ضلع غربی پروژه، امکان استفاده از بقیه سطح به فضای اداری باز داده شود تا در نهایت، بهره‌بردار نهایی با توجه به نیاز خود، به بهترین نحو ممکن، از آن استفاده کند و در عین حال، امکان ترکیب دو واحد و استفاده یکپارچه از کل طبقه نیز وجود داشته باشد.

ایده اصلی پروژه

ایده اصلی طراحی نمای ساختمان، ایجاد دو پوسته یکپارچه است که از بالا تا پایین نما گسترده می‌شوند و با شکست‌هایی که در امتداد قائم به وجود می‌آورند، ترکیب‌های متنوع و دیدهای بصری جذابی را برای ناظرین پروژه، در مقیاس‌های مختلف فراهم می‌کنند. شکل‌گیری بازشوها در این دو پوسته، متاثر از فضاهای داخلی در پس این پوسته‌هاست، به نحوی که در پوسته غربی که مقابل فضای اتاق کار است، پوسته کم‌عرض‌تر و بازشوها باریک‌تر، و در پوسته شرقی که نور سالن از آنجا تامین می‌شود، پوسته پهن‌تر و بازشوها جدی‌تر هستند. از آنجایی که ساختمان‌های مجاور این بنا کوتاه هستند و به زودی، امکان ساخته‌شدن آنها وجود دارد، سعی بر آن بوده است که با عقب‌نشینی پوسته‌ها از طرفین، خللی در درک آنها، در صورت ساخت بناهای مجاور ایجاد نشود. این عقب‌نشینی‌ها با متریالی کاملا متضاد (در بافت و رنگ) با متریال پوسته‌های اصلی، پوشش داده شده‌اند.

ادامه مطلب
بانک ملی ایران، شعبه اسکان | گروه معماری زما

توسعه طرح

در زمین‌های شمالی که معمولا تفکیک مناسبی برای ورود سواره و پیاده به بنا وجود ندارد، وجود فضایی تحت عنوان لابی، نقش به‌سزایی پیدا می‌کند. در این پروژه سعی شده است تا با طراحی مکعبی از فلز و شیشه، مقدمه‌ای متفاوت برای ورود به طبقات اداری در نظر گرفته شود. در تراز طبقه همکف ساختمان و به جهت تاکید بر ورودی ساختمان، یک جداره فلزی سبک، مرز میان فضای داخل و خارج را مشخص می‌کند و در عین حال، از یک متریال (با رنگ خاکستری و خنثی) در کلیه سطوح، در این تراز استفاده شده است. همچنین، کف‌ مسیر حرکتی پیاده از بدو ورود تا رسیدن به واحدها، با یک متریال واحد فرش شده است که علاوه بر ایجاد یکپارچگی، تاکیدی بر مسیر ورود به ساختمان ایجاد می‌کند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 − دو =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا