آثار معماری ایرانپروژه بر اساس جوایزپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتتکمیل شدهجایزه معمارجایزه معمار سال 1396دفاترطراحان و بناکنندگان زاو فاطمه رضایی فخر آستانهفضای عمومیکاربریگلناز بهرامیمحمدرضا قدوسیمراکز فرهنگیمعمارانهرمزگان

حضور در هرمز (مرکز فرهنگی رونگ) | گروه معماری زاو

حضور در هرمز ( مرکز فرهنگی رونگ )
معمار: گروه معماری زاو (محمدرضا قدوسی، فاطمه رضایی فخر آستانه، گلناز بهرامی)

موقعیت : ایران، هرمزگان، جزیره هرمز
وضعیت : 
ساخته شده 
کاربری : فرهنگي، بنای عمومي
تاریخ ساخت : ۲۰۱۷
مساحت: ۳۰۰ مترمربع
کارفرما: احسان رسول اف
همكاران طراحی و تحقيق: کاوه رشیدزاده، سروش مجیدی (سرپرست تیم طراحی)، محسن صف شکن، حسین پنجه پور
طراح مرکز مشارکت های مردمی: مارال اشگوری
مدیر بهره برداری و انتخاب مبلمان: امین دوایی
باز زنده سازی جزیره: ۱۳۹۴ – ۱۳۹۸
واحد نمونه: سال ۱۳۹۵ 
سازه: بهرنگ بني آدم
تاسیسات مکانیکی و الكتريكي: پيمان شفيعيان
نورپردازی: امين دوايي
مدير اجرایی: امیر نوبهاری طهرانی
تيم اجرايي: حرمت قاسمي
طراح سه بعدی: سروش مجيدي
گرافيست: یگانه قزل لو، گلناز خسروانی، نگار یراقی
ماکت: سروش مجيدی
مصالح: سندبگ، خاک قرمز جزیره هرمز، کیسه پلاستیکی، یزد پلاستیک، پوشش
عایق: محلول بیتومن، پوشش سکو ۵۵
عکاس: سروش مجيدی
جوایز: رتبه دوم جايزه معمار در گروه ساختمان هاي عمومي، برگزار كننده مجله معمار، ۱۳۹۶
بودجه: ۱۴۰ میلیون تومان


"<yoastmark

درباره پروژه  حضور در هرمز ( مرکز فرهنگی رونگ )

هرمز ،جزیره ای که به خاطر شرایط اقتصادی نامطلوب، سابقه شکست های متوالی در امر بهبود شرایط زیست محیطی معروف می باشد. از مدت ها قبل “خاک سرخ هرمز” موضوع تنش و اعتراض مردم بومی این جزیره بوده و اعتراض آنها را تحت عنوان غارت منابع طبیعی هرمز به صورت گسترده به نمایش گذاشته است. در سال ۲۰۱۴ یک کارفرما وارد جزیره شد و خیلی زود با پایانی غم انگیز جزیره را ترک کرد. مردم هرمز در اقدامی عجیب بخش هایی از پروژه این کارفرما را به نشانه اعتراض تخریب کردند. پس از این اتفاق کارفرمای مذکور تصمیم گرفت دوباره به جزیره بازگردد و این بار حضوری حساب شده تر داشته باشد.

ادامه مطلب
خانه دولت آبادی | هوشنگ سیحون

محدودین منابع در پروژه 

با توجه به محدودیت منابع، کارفرما از یک فرایند مشارکتی تحت شروع کار خود آغاز به کار کرد. سپس کارگاه و اتاق فکرهای چند مرحله ای برگزار شد و “موضوع حضور در هرمز” به عوان چشم اندازی از استراتژی ها و تاکتیک های توسعه یک برنامه جامع به نام مداخله شروع به کار کردند. اولین برنامه ای که قرار بود شروع به کار کند موضوعاتی مانند: زیست محیطی، خودکفایی و ویژگی های اجرایی ساده بود که بر اساس زیرساخت های گردشگری انتخاب شده اند.

کاربری های مرکز فرهنگی 

تعبیه یک مرکز اجتماعی، مرکز اجتماعات گردشگری، ایستگاه مسافربری، مجموعه ای از ایستگاه های اجاره دوچرخه، کافه و رستوران، مرکز مدیریت بازیافت زباله، مراکز تفریحی و گردشگری، و چندین فضای عمومی شهری جزء برنامه هایی هستند که برای هرمز در نظر گرفته شده است. اولین گام تعبیه یک مرکز اجتماعی موقت برای اهالی و مشارکت کنندگان برنامه های فوق در هرمزگان بود.سپس یک سری مطالعات برو روی مورفولوژی و تشکیل عناصر هرمز انجام گرفت. پس از بررسی مطلعات موردی محلی و بین المللی، تیم طراحی به این نتیجه رسید که از سیستم خاک کوبیده شده، برنامه های نادر خلیلی و راه حل های معاصر بیشتر در شهر هرمز مورد استفاده قرار گیرد.

ادامه مطلب
بانک حکمت ایرانیان | گروه طرح و ساخت ازنو

پس از مدتی یک مرکز فرهنگی کوچک با کاربری های: اطلاعات توریستی، کافه و مرکز مدیریت رویدادها ساخته شد. “رونگ” (Rong) نامی بود که برای این مجموعه برگزیدیم. رونگ یک فضای شهری است که مردم بر روی آن راه می روند. این سازه به لحاظ ژئومورفولوژی و طرحی نمادین، هماهنگی کاملی با جزیره دارد. فرم و شکل این بنای کوچک غرور را برای اهالی هرمزگان به ارمغان آورده است. در پیاده سازی طرح فوق از تکنولوژی تصفیه شن و ماسه به همراه ساختار پولادی تحت پوشش سیمان بهره برده اند. بنای “رونگ” با واقعیت زندگی مردم هرمز همذات پنداری کرده و مشارکت آنها را پذیرفته است. بنایی پایدار و قابل بازیافت که بسیار راحت و در مدت زمان کوتاهی ساخته شده، و می توان به صورت مکرر چنین بنایی اجرا نمود.  

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − شانزده =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا