آثار معماری ایرانپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتتکمیل شدهتهرانجایزه معماردفاتردفتر معماری تداوم پویارضا صیادیانسارا کلانتریکاربریمعماران

خانه صبا | دفتر معماری تداوم پویا

خانه صبا
معمار:دفتر معماری تداوم پویا
(سارا کلانتری، رضا صیادیان )

موقعیت : ایران،تهران، خیابان هروی، خیابان مژده
وضعیت : تکمیل شده
مساحت زمین
: ۹۷۰ مترمربع
مساحت ساخته شده: ۴۷۶۲ مترمربع
کاربری : مسکونی
تاریخ: ۱۳۹۲ – ۱۳۹۴
معماران مسئول: سارا کلانتری، رضا صیادیان
مهندس سازه: محمد فتحی
تاسیسات مکانیکی: مهندس حسن زاده
تاسیسات الکتریکی: مهندس آرش افشاری
نظارت: محمد حسین ایزدی
مدیر اجرایی: رضا صیادیان
تیم اجرایی پروژه: اشکان فراهان صبا، تبسم حیدری
کارفرما: فراهانی صبا
عکاسان: پرهام تقی اف، حسین برازنده
جوایز: رتبه سوم مشترک جایزه معمار در بخش مسکونی سال ۱۳۹۴


خانه صبا
خانه صبا

درباره پروژه خانه صبا

موقعیت پروژه

موقعیت زمین در جنوب خیابان بیست متری واقع شده است. با ابعاد بیست متر بر و پنجاه متر عمق. سی متر شمال زمین براساس ضوابط شهری محل قرارگیری بنا و بیست متر جنوبی محل قرار گیری باغ (حیاط) است. بطوریکه ارتباط باغ با خیابان توسط بنا قطع می گردد. حال با توجه به اینکه ضوابط چنین دیاگرام فضائی را حکم می کند، پرسش این است که چگونه می توان این ارتباط را برقرار کرد؟

ایده پروژه

با گسترش فضائی سبز از سطح خیابان به نمای شمالی و سپس نمای رو به آسمان در نمای جنوبی سطحی پیوسته بوجود آورده و ارتباط حیاط با خیابان را توسط گیاهان برقرار می کند.سطوح نماهای شمالی، جنوبی، بام و حیاط با استفاده از ایده فضای سبز به هم پیوند داده شدند. در طراحی نمای جنوبی از ایده قرارگیری فضای سبز در ایوان استفاده شد، این ایده تمامی بالکن ها را پوشش داده و بصورت دیواره ای یکپارچه باغ را به بام متصل می کند و از طرف دیگر عمق ایجاد شده در نما از تبادل حرارت و اتلاف انرژی جلوگیری می کند. بدلیل کمبود آب در تهران آب های حاصل از باران از بام جمع آوری شده و به همراه آبهای مورد استفاده در ساختمان پس از تصفیه، در سیستم آبیاری قطره ای کلیه فضاهای سبز استفاده می شود.  

ادامه مطلب
فصل چهارم کاوش محوطه گنبد جهانگیر ایلام آغاز شد

کاربری بنا

مجموعه مسکونی صبا شامل بیست  چهار واحد مسکونی آپارتمانی است در دو اندازه یکصدو بیست و یکصدو چهل متری که در شش طبقه مسکونی و دو طبقه مشاعات طراحی و ساخته شده است. زمین پروژه هزار متر مربع و زیر بنای کلی چهار هزار و نهصد و شصت متر مربع می باشد. طراحی این بنا از سال ۹۴ آغاز و اجرای آن در سال ۹۴ به پایان رسیده است.

فرایند طراحی

نمای روبه خیابان نمائی پویا و متحرک است، که توسط ساکنین آپارتمان تغییر می کند. این نما ی دو پوسته، که سعی در برقراری ارتباط با شهر را دارد از یک لایه شفاف و یک لایه چوبی متحرک تشکیل شده است. چوب های اشباع شده با ارتفاع ۴۰/۲ متر در ریلی قرار گرفته است، که با همکاری تیم آهنگری و ریخته گری پس از یک سال کار مداوم با هزینه اندک طراحی و ساخته شده است و بصورت دستی کنترل می شود. میزان باز و بسته بودن لایه دوم تابعی از نیاز ساکن خانه به نور، حریم و دید است. در نمای روبه باغ، جعبه های گل بصورت مدولار روی هم قرار گرفته و نرده های بالکن ها را شکل می دهند. این بدنه سبز از جمع آوری آبهای مصرفی در همان ساختمان و آب باران بصورت قطره ای و هوشمند آبیاری می شود .

ادامه مطلب
آپارتمان شماره 4 | استودیو هرم

متریال پروژه

در ساخت بنا از مواد و مصالح بومی و محلی و مصالح باز مانده از تخریب بنای قبلی استفاده شده است. چوب های راه آهن، مجددا پرداخت و در کف حیاط استفاده شدند. آجرهای باقی مانده از تخریب، پس از شستشو و پرداخت در کف و دیوار باغ مورد استفاده قرار گرفتند. کلیه مصالح مصرفی از جمله چوب ، آجر، ورق آهن، سنگ از مواد سازگار با طبییعت می باشد، که از منابع بومی تامین شده است. دو پوسته بودن نمای رو به خیابان از تبادل حرارت مابین داخل و خارج جلوگیری می کند. پوسته بیرونی از جنس چوب است، که قابل کنترل بوده و باز و بسته می شود تا میزان نور و سایه دلخواه را تامین کند. پوسته دوم پرده ای شیشه ای از پنجره های دو جداره سرتاسری است که با تاکید بر شفافیت، مرزی ظریف میان داخل و خارج بوجود می آورد.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + 16 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا