بناهای شاخصپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتپویا خزائلی پارساتکمیل شدهکاربریمازندرانمراکز مسکونیمعمارانمیراث معماری ایرانیویلا

ویلا درویش آباد | پویا خزائلی پارسا

ویلا درویش آباد
معمار : پویا خزائلی پارسا

موقعیت : ایران ، مازندران 
وضعیت : ساخته شده 
تاریخ : ۱۳۸۹
مساحت : ۲۴۰ مترمربع 
کاربری : مسکونی ، ویلا 
سازه : پیمان خزری 
کارفرما : نسترن شهبازی 
عکاس : محسن جزایری 


ویلا درویش آباد | پویا خزائلی پارسا
ویلا درویش آباد | پویا خزائلی پارسا

درباره پروژه ویلا درویش آباد 

از زبان معمار پروژه:

این پروژه ادغام بین معماری سنتی ایران و حفظ جنبه مدرن معماری است که فضایی معماری گونه با المان های معماری سنتی ایران و معماری مدرن خلق کرده است. این سازه چگونگی ترکیب فضایی مدرن و سنتی را در معماری، متفاوت از آنچه تا به حال ساخته شده است، را نشان می دهد.

ایده 

من همیشه فکر می کردم چیزعجیبی در مردم کشورهایی نظیر ایران وجود دارد. مردمی که دارای تاریخ ۴۰۰۰ سال در فرهنگ و معماری بودند و در یک دوره کوتاه بعد از مدرنیسم همه چیز تغییر کرد. فرهنگی که گم شده است، مدرنیسمی که چیزی از آن نمی دانیم و فقط مدرن شده ایم.

چیزی که من تلاش کردم انجام دهم، ایجاد یک معماری جدید با کیفیتی جدید بود که نه ایرانی و نه مدرن است ولی در عین حال کیفیت هر دو معماری را داراست. برای توضیح بیشتر، در این خانه فضای آزاد در طبقه همکف، همانند فضاهای آزاد در معماری مدرن، را داریم. در طرف دیگر، در طبقه دوم، فضایی را داریم که با دیوار احاطه شده است. این فضا به سمت مرکز و در جهت عمودی و جلو به آسمان و زمین باز می شود. چیزی که شما می توانید در معماری سنتی ایرانی ببینید. اما قسمت جالب این خانه فضای میانی است.(طبقه اول) در حقیقت مابین فضای مدرن طبقه هم کف و فضای سنتی طبقه دو، فضایی در وسط ایجاد می شود که در عین داشتن ویژگی هر دو طبقه، کاراکتر خاص خودش را دارد.

ادامه مطلب
فصلنامه برنامه ریزی توسعه شهری و منطقه ای 2

موقعیت 

این خانه در روستای کوچکی واقع در شمال ایران ودر نزدیکی دریای خزر قرار دارد.” برای طراحی این چنین کارهایی ,معماری در فضای “مرموز” است که می تواند پیوند دهنده ی معماری ایرانی آزادیمدرنیسم باشد.

طبقات 

در واقع طبقه ی همکف سعی دارد با آنچه که او به نام “فضای آزاد” درمعماری مدرن می شناسد؛ رقابت کند و چشم انداز طبقه ی فوقانی هم رو به مرکز، به منظور ایجادحرکتی عمودی، از آسمان به زمین طراحی شده است.

فضا 

این گشایش فضایی همان ویژگی معمارانه ای است که می توان در معماری ایرانی دید.خزائلی پارسا در جایی دیگر می گوید:”اماجالب ترین بخش این خانه ،فضای مرکزی آن است ؛ جایی که فضای مدرن همکف با فضای ایرانی فوقانی گفت و شنودی را آغاز می کنندو فضای جدیدی در میان آن دو متولد می شود.

از ویژگی های این پروژه می توان به موارد زیر اشاره کرد

*نورپردازی در کار ونقش تعیین کننده ی آن در تشدید حجم معلق ویلا

*پرداخت فضای مرکزی و بازی نور وسایه

*تاثیر فضای مرکزی بر سقف کار

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + نوزده =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا