آثار معماری ایراناصفهانپروژه ها براساس وضعیتتکمیل شدهصنعتی و زیرساختطراحان و بناکنندگان زاو محمدرضا قدوسیمراکز مسکونیمعماران

خانه قالی بافان ایتام |گروه معماری زاو zav

خانه قالی بافان ایتام
معمار: گروه معماری زاو (محمدرضا قدوسی)

موقعیت : ایران، اصفهان، خوانسار
وضعیت :
ساخته شده 
کاربری : مسکونی، صنعتی
تاریخ  :۱۳۸۹
کارفرما: موسسه خیریه ولیعصر


خانه قالی بافان ایتام
خانه قالی بافان ایتام

درباره پروژه  خانه قالی بافان ایتام

تغییرات مکرر برنامه فیزیکی از زمان سفارش کار تا زمان تحویل و اضافه شدن دو طبقه مسکونی اولیه خانه قالی‌بافان یتیم هم نتوانسته همزاد پنداری طراحان پروژه را با رویاهای «کودک قالی باف» کم رنگ کند.کودکانی که همراه مادران خود پس از بافت قالی به خانه رج زده شده خود باز می‌گردند و همراه با صدای رج زدن قالی در خانه بازی می کنند و هنوز به خود نیامده اند که سرگرم گره زدن تارهای قالی می شوند.کودکانی که رویاهایشان را در گره‌ها و رج‌های فرش متصور شده و زندگیشان با فرش بافته می‌شود.

ایده طراحی پروژه

رج زدن که در دوران مشق مدرسه تنبیه داشت، اساس بافت قالی است و اساس بافت معماری این پروژه از قالب کلی تا سیمای آن برهمین اساس شکل گرفته است، اما «تصویر سازی» در این بنا، معنای دیگری دارد، گویی بافتی سه بعدی و «خام» ساخته شده است تا دخترک قالی باف هر روز صبح که به کارگاه می‌رود،  بخشی از رویاهای شبانه ی خود را روی آن تصویر کند، همان طوری که در حرفه اش، «خامه»ی اولیه را آن چنان که می پسندد رنگرزی کرده، طراحی می کند و می بافد.

ادامه مطلب
مروری بر مسابقة کتابخانه ملی در سال 1356

معماری خیالی «ایتام و مستمندان» قالی باف، هم در محله ی خود جا خوش کرده است و هم امکانات ساختمانی و ملاحظات امروزی را در نظر گرفته است و با ایجاد تراس‌هایی در سطوح مختلف بر کیفیت معماری این ساختمان افزوده شده است. این پروژه به کمک جزییات اجرایی ساده و کارآمد و هموژن شدن ردیف‌ها و ستون‌های آجری که در بالای سر یکدیگر چیده شده‌اند، وجود و دوام خود را ممکن کرده است. این بنا توسط مصالح بومی و کارگران محلی ساخته شده است، تا کوره‌ها، کارگران و استادکاران محلی به کار گمارده شوند و کارفرما محتمل کمترین هزینه شود.

روش اجرای دیوار

چگونگی و روش اجرای دیوار ۲۲ سانتی تمام کله آجر هم بسیار ابتدایی بود و در محل انجام پروژه به‌دست آمد. به‌طوری که یک ردیف تمام کله آجر چیده شده و جهت حفظ کلاف بین آجر ها رگ بعدی در نما از آجرهای نیمه و در داخل از آجرهای افقی تشکیل شد، همین نمای ساختمان هم پس از عایق‌گذاری و سفبد‌کاری به عنوان نمای داخل مورد استفاده قرار گرفت. فانتزی ما پروجکت کردن نقش‌های فرش بر نمای ساختمان جهت ارایه تصاویر بدیعی از معماری و نقش فرش ایرانی، که ذهن طراحان فرش را متاثر کند.

ادامه مطلب
میدان هفت باغ | رامین عظمایی

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + 7 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا