رویدادهاگفتمان ها و نشست ها

مراسم «بزرگداشت دکتر باقر آیت الله زاده شیرازی»؛ بهمراه سخنرانی های بخش “نویافته های معماری”

مراسم «بزرگداشت دکتر باقر آیت الله زاده شیرازی»؛ بهمراه سخنرانی های بخش “نویافته های معماری”

 

کمیته آموزش با همکاری کمیته منظر فرهنگی موسسه فرهنگی ایکوموس ایران برگزار می کند:
بزرگداشت دوازدهمین سالگرد درگذشت زنده‌یاد دکتر باقر آیت‌الله‌زاده شیرازی (۱ شهریور ۱۳۱۵ ـ ۲۸ مرداد ۱۳۸۶)
بهمراه سخنرانی های بخش “نویافته های معماری

• یاد یار:
ـ پخش کلیپ یادبود (بخش اول)
ـ شیرازی یک قاعدۀ استثنایی بود | سخنران: دکتر مهدی حجت

مراسم «بزرگداشت دکتر باقر آیت الله زاده شیرازی»؛ بهمراه سخنرانی های بخش “نویافته های معماری”
مراسم «بزرگداشت دکتر باقر آیت الله زاده شیرازی»؛ بهمراه سخنرانی های بخش “نویافته های معماری”

• نویافته های معماری:
– سخنرانی اول با موضوع:
رابطۀ متقابل پایداری شهرهای تاریخی با توان بالقوۀ سرزمین: نیشابور
سخنرانان: دکتر هایده لاله و دکتر زهرا لرزاده

ـ‌ سخنرانی دوم با موضوع:
مناظر فرهنگی در البرز شمالی: دشت‌های میان‌کوهی فریم و کیاسر
سخنران: مهندس سجاد زلیکانی

ـ پخش کلیپ یادبود (بخش دوم)

* حضور برای عموم آزاد و رایگان می باشد.

زمان: دوشنبه، ۲۸ مرداد ۱۳۹۸، ساعت ۱۵ الی ۱۷
مکان: تهران، خیابان امیرکبیر، نرسیده به چهارراه سرچشمه، کوچۀ شهید علیرضا جاویدی، شمارۀ ۱۰۷


درباره کمیته ملی ایکوموس ایران

شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌های تاریخی که در ورشو و در سال ۱۹۶۵ تشکیل شد به عنوان یک تشکل غیردولتی در سطح گسترده تعریف شده و مهم‌ترین مرجع بین‌المللی است که در زمینه حفاظت از بناها و محوطه‌های تاریخی به صورت تخصصی فعالیت می‌کند .

مقر این تشکیلات در پاریس واقع است و در حال حاضر با بیش از ۱۰۰ کمیته ملی و ۲۰ کمیته علمی در سطح جهان گسترش یافته است.

ادامه مطلب
فراخوان جشنواره عکس «نمای ملی» بانک ملی ایران

تاریخ شروع ایکوموس ایران

ایکوموس ایران در ۱۸ مهر ماه ۸۰ به طور رسمی تشکیل شده و فعالیت خود را آغاز کرد.

شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌های تاریخی که روندی ۳۵ ساله را طی کرد و سرانجام در سال ۱۹۶۵ به ثمر رسید، بعد ها با نام ایکوموس شناخته شد و اکنون در چهلمین سالروز خود با بیش از ۱۰۰ کمیته ملی و ۲۰ کمیته علمی در سطح جهان و از جمله در ایران فعالیت می کند.

به دنبال شکل گیری شورای بین المللی بناها و محوطه های تاریخی مطالعات و تحقیق در رشته های مختلف این حوزه مورد توجه متولیان آن قرار گرفت و به یکی از اهداف مهم شورا تبدیل شد تا آنجا که اکنون فعالیت بیش از ۲۰ کمیته علمی ایکوموس در جهان موید این امر است .

کمیته های علمی بین المللی ایکوموس

از جمله کمیته های علمی بین المللی ایکوموس کمیته تخصصی بین المللی جهانگردی فرهنگی،باغ ها و محوطه های تاریخی ،مرمت سنگ ،مرمت چوب،شهر های تاریخی ،معماری خشتی ،میراث فرهنگی زیر آب است.این کمیته ها وظیفه تدوین رهنمود ها و منشور های بین المللی در هر یک از رویکردهای مرتبط با حفاظت ،پژوهش ،مرمت و معرفی میراث غیر منقولی را دارند که نیازمند کسب آگاهی از آخرین پیشرفت های دانش بشری در آن زمینه است. در اساسنامه ایکوموس محدودیت برای تشکیل این کمیته ها در نظر گرفته نشده و بنا بر صلاحدید کمیته اجرایی ایکوموس در حوزه های مختلف تشکیل می شود.

ادامه مطلب
ارزیابی کیفیت معماری در مواجه با مدیریت شهری

این شورا که حاصل اندیشه ایجاد یک سازمان بین‌المللی متکی بر کمیته‌های ملی در سطح جهان در کنفرانس بین‌المللی ۱۹۳۰ رم بود، در اجلاس ۱۹۳۱ آتن بارور تر شده و در سال‌های پس از آن به شکلی نظام‌مند به نام ایکوموس در سطحی جهانی جلوه‌گر شد.

در اجلاس آتن موضوع حفاظت و مرمت آثار فرهنگی تاریخی و هنری مورد بررسی قرار گرفت و منجر به قطعنامه‌ای شد که از آن پس به لحاظ اهمیت مفاد آن به منشور آتن موسوم شد. اهداف و اصول و معیارهایی که در منشور آتن پیش‌بینی شده بود، توجه جامعه ملل را به عنوان یک سازمان جامع جهانی متکفل صلح و امنیت جهان جلب کرد.

به منظور ایجاد همکاری و حمایت بین‌المللی از آثار و بناهای تاریخی، از طرف جامعه ملل در سال ۱۹۳۳ کمیسیونی به نام کمیسیون بین‌المللی بناهای تاریخ، جهت ادامه راهی که در کنفرانس آتن طراحی شده بود، ایجاد شد.

اهداف کمیسیون بین المللی ایکوموس

اهداف کمیسیون مذکور تلاش برای ایجاد همکاری و حمایت بین‌المللی از میراث فرهنگی و تاریخی کشورها از طریق تدوین توصیه‌نامه‌ها، ارایه آموزش‌های تخصصی لازم، ارتقا سطح آگاهی عمومی نسبت به ارزش‌های این قبیل آثار، تدوین قوانین ناظر به حمایت از آنها در سطح ملی و تدوین معاهدات جهانی برای حمایت بین‌المللی از میراث فرهنگی بود.

ادامه مطلب
شب های هنر - شب معماری چهارشنبه 2 تیرماه 98

در سال ۱۹۵۴ این کمیسیون پیشنهاد کرد که مفهوم بنای تاریخی برای بناهایی به کار رود که حفاظت از آنها دارای منافع اجتماعی بوده و به ویژه از نظر تاریخ هنر، ارزشمند تلقی شود. بر مبنای این تعریف، کمیسیون مذکور فعالیت خود را سامان‌دهی کرده بود.

ایران از جمله کشور‌هایی است که کمیته ملی ایکوموس در آن فعالیت کرده و کارشناسان آگاه از حوزه میراث فرهنگی به عضویت آن درآمده‌اند.

کمیته ملی ایکوموس در ایران

کمیته ملی ایکوموس در ایران در تاریخ ۲۹ فروردین سال ۸۱ همزمان با روز جهانی ایکوموس به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد. بنا به گزارش دبیرخانه ایکوموس در ایران در سال ۸۱ این موسسه، موسسه‌ای فرهنگی، علمی، تخصصی، غیرسیاسی و غیردولتی است که با هدف ترویج و گسترش فرهنگ مطالعه و معرفی بناها و محوطه‌های تاریخی، تشویق به حمایت، حفاظت، احیا، مرمت بناها و محوطه‌های تاریخ و ترویج فرهنگی آن در سطوح ملی و بین‌المللی تشکیل شده و از دیگر اهداف آن جلب نظر موسسه‌ها، نهاد و نسبت به اهمیت بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی است.

در حال حاضر شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌های تاریخی در ایران، فعالیت‌هایی را در زمینه همگون‌سازی جایگاه میراث فرهنگی با معیارهای جهانی و رفع خلاهایی چون تدوین منشور مرمت انجام می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + شش =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا