آثار معماری ایرانپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتتهراندر دست ساختدفاتررضا دانشمیرکاربریمراکز مذهبیمعمارانمهندسان مشاور حرکت سیال

مسجد ولیعصر (عج) | مهندسان مشاور حرکت سیال

مسجد ولیعصر (عج)
معمار: مهندسان مشاور حرکت سیال ( رضا دانشمیر )

موقعیت : ایران – تهران 
وضعیت : 
در حال ساخت
مساحت : ۲۲۰۰۰ متر مربع
کاربری :
مذهبی
تاریخ شروع – پایان  ساخت: ۲۰۰۸ – ؟؟


مسجد ولیعصر (عج) | مهندسان مشاور حرکت سیال
مسجد ولیعصر (عج) | مهندسان مشاور حرکت سیال

مشخصات پروژه مسجد ولیعصر (عج)

اگر به چهارراه ولیعصر تهران سری زده باشید، حتما مجتمع تئاتر شهر تهران را دیده اید. در کنار تئاتر شهر، فضایی کارگاهی قابل مشاهده است که مربوط به پروژه ی مسجد ولیعصر می باشد. این مسجد با نمای خاص خود، یکی از آثار خاص رضا دانشمیر است. کار ساخت و ساز این مسجد هنوز به پایان نرسیده است و به نقل از خبرگزاری ها، این پروژه بنا به دلایلی متوقف شده است. اما آشنایی با این پروژه و مشاهده تصاویر رندر، کانسپت، وضعیت کنونی پروژه و … خالی از لطف نخواهد بود. در ادامه از شما دعوت می کنیم تصاویر این پروژه را مشاهده نمایید و حال ، گزارش خبرگزاری ایسنا از وضعیت این پروژه میلیاردی، وضعیت کنونی، دلایل توقف ساخت و ساز این مسجد و … را خواهیم خواند.

گزارش خبرگزاری ایسنا در باره پروژه مسجد ولیعصر (عج)

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)؛ از سال ۸۳ قرار است مسجد شود، تاکنون ۳۱ میلیارد تومان هزینه در برداشته و نیاز به ۱۹ میلیارد تومان دیگر دارد! دوسال است که پروژه ساخت متوقف شده و تنها شرط افتتاح مسجد ولیعصر(عج) را مدیران شهری، ایجاد مناره و گنبد اعلام کرده‌اند.

صحبت های مدیر پروژه 

مدیر پروژه در مورد این مسجد که درکنار پارک دانشجو قرار دارد، می گوید که نه تنها در طرح اصلاحی بلکه کلا برنامه ای برای ایجاد مناره و گنبدی وجود ندارد! درحالیکه اعضای شورای شهر تنها راه بهره برداری از این مسجد را نصب گنبد و مناره می دانند، گنبد و مناره‌ای که ساخت آن در هاله ای از ابهام قرار دارد‍!

ادامه مطلب
ویلای نیلوفر | استودیو معماری لاین

صحبت های مجتبی شاکری در باره بازدید از پروژه

مجتبی شاکری عضو کمیته اجتماعی شورای شهر تهران در راستای ابهامات این پروژه و تعیین تکلیف آن پس از ۱۱ سال، به عنوان نماینده‌ای از سوی شورای شهر تهران در بازدیدی سرزده از این مسجد مسائل و مشکلات آن را بررسی کرد. وی دراین بازدید با بیان اینکه در این پروژه شهرداری و شورای شهر دو مقصر اصلی هستند، گفت: شهرداری به دلیل تایید طرح مسجد و شورا به دلیل عدم نظارت مقصر هستند.

ادامه صحبت های مجتبی شاکری

وی اظهار داشت: این کار در دوره‌های قبلی شورای شهر (دوره سوم) صورت گرفته است و باید شورای شهر، قبل از اجرا پیوست‌های فرهنگی و اجتماعی آن را می‌دید و مطابق آن نظر می‌داد و تعیین تکلیف می‌کرد و بودجه اختصاص می‌داد. شاکری با بیان اینکه قطعاً در پیوست‌های فرهنگی و اجتماعی طراحی سازه مطرح بوده که با اطلاعاتی که بنده دارم ابتدا طرح عبدالحمید نقره کارعنوان شده است، گفت: این فرد قطب معماری ایرانی اسلامی در دانشگاه علم و صنعت است و مساجد متعددی هم ساخته‌ است.

اما در ادامه تغییری که طرح پیدا کرده باید مجدداً در شورای شهر به تصویب می‌رسید و آن را تأیید می‌کرد که این مهم محقق نشد! وی با بیان اینکه مسجد باید نشانه‌های معماری ایرانی – اسلامی را دارا باشد، ادامه داد: وقتی شورای شهر به ساخت مسجد ورود پیدا کرد به این نتیجه رسید که این کار باید متوقف شود؛ چراکه وقتی به این مسجد ورود پیدا می‌کنیم یک سازه خشن عمودی که نشانه‌ای از مسجد ندارد را مشاهده می‌کنیم و این بنا نشانه‌ معماری ایرانی-اسلامی را ندارد.

صحبت هاب شورای شهر در مورد دلایل توقیف اجرای پروژه

رئیس کمیته نامگذاری شورای شهر با بیان اینکه از این رو خواستار توقف اجرای این پروژه شدیم، گفت: البته دانش‌میر طراح دوم این پروژه نسبت به مواردی که ذکر می‌شد مقاومت می‌کرد، اما در شورای شهر به این نتیجه رسیدیم که اگر قرار باشد مسجدی با این هزینه و با عنوان قطب مسجد تهران ساخته شود باید مولفه‌های لازم را داشته باشد.

ادامه مطلب
دروازه انرژی اتمی | دفتر معماری کامران حیرتی

پاسخ  مجتبی شاکری در مورد قوانین ساخت مسجد

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی براینکه شورای شهر اجازه نمی‌دهد این مسجد بدون نمادهای اسلامی و ایرانی به بهره برداری برسد، گفت: بنای ما براین است که اجرای کار متوقف شود تا طراحی جدید ارائه شود و می‌توان گنبد و مناره سبک بروی این سازه نصب کرد چراکه تا تکمیل این پروژه ۵۰ میلیارد هزینه نیاز است و این هزینه هزینه قابل توجهی است و حداقل باید نماد ایرانی-اسلامی در آن دیده شود!

صحبت های مجتبی شاکری در مورد صحبت های قالیباف در باره ساخت مسجد

شاکری با بیان اینکه قالیباف نیز اعلام کرده باید در طراحی‌ این مسجد مناره و گنبد ایجاد شود، تصریح کرد: نکته دیگر این که این پروژه مساحت زیادی دارد، اما از این مساحت تنها ۷۰۰ متر برای شبستان آقایان و ۵۰۰ متر برای بانوان در نظر گرفته شده است و این نشان می‌دهد که تئوری اولیه‌ای که برای ساخت مسجد در نظر گرفته شده بیشتر جنبه مجموعه فرهنگی و هنری، ورزشی داشته است و با توضیحات مدیر پروژه در این بازدید مشخص شد که بخش قابل توجهی از مساحت پروژه برای کارگاه‌ها و سالن‌هایی است که کاربردهای دیگری دارد و حتی اگر اکنون نیز خطبه به نام مسجد خوانده نشده بود، پلاکارد «مرکز تجاری» برای این بنا نصب می‌شد. 

ادامه صحبت های مجتبی شاکری

وی با بیان اینکه تا طراحی جدید تصویب شود؛ نباید ساخت پروژه ادامه پیدا کند، گفت: یکی از نکات مهمی که در شهرداری وجود دارد این است که پیوست‌های فرهنگی، اجتماعی را ارائه نمی‌دهد. یعنی در نقطه صفر باید پیوست‌های مذکور وجود داشته باشد و این در حالی است که در حال حاضر طرح آسمان آبی – زمین پاک یا «خط سفید» پیوستی ندارند ما به عنوان عضو شورای شهر نمی‌دانیم چه کاری قرار است انجام شود و در حال حاضر درباره فضاهای عباس آباد نیز پیوستی وجود ندارد و هر دفعه یک قطعه معلوم نیست به چه دلیل برای فلان کار ایجاد می‌شود و این درحالی است که پیش از اینکه پروژه‌ها شکل بگیرد پیوست‌ها موثر است.

ادامه مطلب
ویلای باستی | علی اکبر نصر آبادی

شهرداری چقدر در این پروژه مقصر است ؟

وی در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه در این پروژه شهرداری چقدر مقصر است، گفت: بالاخره این پروژه محصول یک فرایندی است که در شهرداری شکل گرفته شهرداری باید طبق مدل ایرانی و اسلامی عمل می‌کرد. شورای شهر نیز باید بر این امور نظارت می کرده است.

با این بودجه ، چند مسجد می توان ساخت؟

شاکری در پاسخ به پرسش دیگری مبنی براینکه با هزینه ۵۰ میلیاردی که قرار است برای این پروژه صرف شود چه تعداد مسجد دیگر می‌توان ساخت، گفت: در مقیاس محله ای هر مسجد حدود یک و نیم میلیارد هزینه لازم دارد و برای مسجد در سطح منطقه حدود ۵ میلیارد نیاز است، در حالیکه با هزینه‌ای که برای این پروژه صرف شد ۱۰ مسجد در مقیاس محله می‌توان ساخت. وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شیب سقف مسجد گفت: این شائبه وجود دارد که مردم برای دیدن تئاترهای خیابانی بروی سقف مسجد رفته و از آنجا به دیدن تئاتر بپردازند و این اولین بار است که سقف مسجدی به نشیمن گاه تماشاچیان تئاترهای خیابانی بدل می شود.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + 14 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا